פאייה פירות ים

 

מתכון ל- 4 סועדים

מצרכים:
כוס אורז אורבריו או אורז עגול אחר.
750 מ"ל ציר דגים/ציר עוף (הכמות המתאימה למילוי המחבת).
1 בצל קצוץ.
חצי כוס אפונה ירוקה.
1 פלפל אדום.
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
1 קילו פירות ים – שרימפס, קוקטיל פירות ים.
4 חתיכות פילה דג ים – פרידה, לוקוס.
15-20 צדפות.
תבלינים:
מספר חוטי זעפרן או חצי כפית כורכום, פלפל קאיין, שום, מלח, פלפל.

אופן ההכנה:
בכלי מתאים (פאייה במקור) משחימים את הבצל ומוסיפים את הירקות.
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם: שום, פלפל קאיין, מלח פלפל.
מערבבים את הזעפרן/כורכום עם האורז.
מניחים את פירות הים במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים.
מכסים בציר עד גובה המחבת ומתקנים את התיבול.
מבשלים כחצי שעה עם מכסה, עד שכל הנוזלים נספגים.

כצל'ה בהנהלת אייל כץ ורועי פרס
מרכז שרונה, כפר סבא, טל. 09-7401091
www.ketzale.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה