פאייה פירות ים

פירוש השם "פאייה"(paella) הינו מחבת בוולנסית, אך המנה הפכה פופולרית כל כך ושמה הפך שם נרדף לכלי. קיימים כלים בגדלים שונים לפי מספר המנות כלי זוגי, כלי לארבעה סועדים, לשמונה סועדים וכן הלאה. ניתן להכין פאייה של עוף, ארנבת, בשר לבן, דגים , פירות ים, ירקות וכל קומבינציה שלהם

מתכון ל- 4 סועדים

מצרכים:
כוס אורז אורבריו או אורז עגול אחר.
750 מ"ל ציר דגים/ציר עוף (הכמות המתאימה למילוי המחבת).
1 בצל קצוץ.
חצי כוס אפונה ירוקה.
1 פלפל אדום.
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
1 קילו פירות ים – שרימפס, קוקטיל פירות ים.
4 חתיכות פילה דג ים – פרידה, לוקוס.
15-20 צדפות.
תבלינים:
מספר חוטי זעפרן או חצי כפית כורכום, פלפל קאיין, שום, מלח, פלפל.

אופן ההכנה:
בכלי מתאים (פאייה במקור) משחימים את הבצל ומוסיפים את הירקות.
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם: שום, פלפל קאיין, מלח פלפל.
מערבבים את הזעפרן/כורכום עם האורז.
מניחים את פירות הים במחבת, מוסיפים את האורז ומערבבים.
מכסים בציר עד גובה המחבת ומתקנים את התיבול.
מבשלים כחצי שעה עם מכסה, עד שכל הנוזלים נספגים.

כצל'ה בהנהלת אייל כץ ורועי פרס
מרכז שרונה, כפר סבא, טל. 09-7401091
www.ketzale.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר