פאי פיסטוק דובדבן וקוביות קרמבלס

לתבנית קוטר 24 גובה 2.5 ס"מפאי מיוחד שמורכב משתי שכבות קראנצ'יות שונות זו מזו – הבסיס והקרמבלס, ביניהם ישנו קרם פיסטוק ודובדבנים טריים (ניתן להשתמש גם בדובדבני אמרנה). הקומבינציה של הטעמים והגוונים הופכת אותו למיוחד וחגיגי. חומרים לבצק הפאי (הבסיס):3/4 1 כוס קמח (245 גרם)125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות100 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)1 ביצה "L"1/2 כפית וניל איכותיתחומרים לקרם פיסטוק:175 גרם חמאה רכה1/2 1 כוסות אבקת סוכר1/2 1 כוסות אבקת שקדים1 כף מחית פיסטוק (25 גרם) (ניתן לקנות בחנויות אפייה)2 ביצים "L"1 כף קורנפלורחומרים לקרמבל:200 גרם חמאה רכה3/4 1 כוסות קמח (245 גרם)1/2 כוס+ 1 כף סוכר (110 גרם)1 כוס דובדבנים טריים מגולעניםאבקת סוכראופן ההכנה:מכינים את הבצק:במעבד מזון מערבבים את הקמח, החמאה הקרה, סוכר דמררה – עד שמקבלים תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד קבלת בצק (מומלץ לא לערבב יותר מדי, אלא לסיים את הלישה של הבצק על שולחן העבודה – ככדור).מוציאים, יוצרים כדור בצק. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל- 1/2 ס"מ עובי, רצוי אפילו דק יותר (ככול שאתם יכולים).מכניסים לתבנית הפאי ומקררים.מכינים את קרם הפיסטוק: מערבלים במהירות בינונית את החמאה והאבקת סוכר- עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולבסוף מנמיכים את המהירות.מוסיפים את מחית הפיסטוק, אבקת השקדים והקורנפלור. מכינים את הקרמבל: מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק. מוציאים ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ – 1/2 1 ס"מ.חותכים לקוביות 3 ס"מX3 ס"מ.מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל -170C.מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקרר.ממלאים בקרם פיסטוק מניחים את הדובדבנים המגולענים במרווח של 2 ס"מ אחד מהשני בכל הפאי.מסדרים מעל את קוביות הקרמבלס. אופים ב- 170 C כ- 30 -35 דקות עד להזהבה.בוזקים אבקת סוכר ומגישים.מאחסנים במקרר עד 5 ימים.

לתבנית קוטר 24 גובה 2.5 ס"מ

פאי מיוחד שמורכב משתי שכבות קראנצ'יות שונות זו מזו – הבסיס והקרמבלס, ביניהם ישנו קרם פיסטוק ודובדבנים טריים (ניתן להשתמש גם בדובדבני אמרנה). הקומבינציה של הטעמים והגוונים הופכת אותו למיוחד וחגיגי.

חומרים לבצק הפאי (הבסיס):
3/4 1 כוס קמח (245 גרם)
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
1 ביצה "L"
1/2 כפית וניל איכותית

חומרים לקרם פיסטוק:
175 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כוסות אבקת שקדים
1 כף מחית פיסטוק (25 גרם) (ניתן לקנות בחנויות אפייה)
2 ביצים "L"
1 כף קורנפלור

חומרים לקרמבל:
200 גרם חמאה רכה
3/4 1 כוסות קמח (245 גרם)
1/2 כוס+ 1 כף סוכר (110 גרם)
1 כוס דובדבנים טריים מגולענים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
במעבד מזון מערבבים את הקמח, החמאה הקרה, סוכר דמררה – עד שמקבלים תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד קבלת בצק (מומלץ לא לערבב יותר מדי, אלא לסיים את הלישה של הבצק על שולחן העבודה – ככדור).
מוציאים, יוצרים כדור בצק.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל- 1/2 ס"מ עובי, רצוי אפילו דק יותר (ככול שאתם יכולים).
מכניסים לתבנית הפאי ומקררים.

מכינים את קרם הפיסטוק:
מערבלים במהירות בינונית את החמאה והאבקת סוכר- עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולבסוף מנמיכים את המהירות.
מוסיפים את מחית הפיסטוק, אבקת השקדים והקורנפלור.
מכינים את הקרמבל:
מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק. מוציאים ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ – 1/2 1 ס"מ.
חותכים לקוביות 3 ס"מX3 ס"מ.

מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל -170C.
מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מהמקרר.
ממלאים בקרם פיסטוק מניחים את הדובדבנים המגולענים במרווח של 2 ס"מ אחד מהשני בכל הפאי.
מסדרים מעל את קוביות הקרמבלס.
אופים ב- 170 C כ- 30 -35 דקות עד להזהבה.
בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
מאחסנים במקרר עד 5 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר