פאי פירות מיובשים וקרם וניל

 

מתכון ל-12 קלתיות אישיות

חומרים לבצק פריך:
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
420 גר' קמח (3 כוסות)
גרירה מ- 1/4 תפוז
1 כף קקאו איכותי
5 גר' אבקת אפייה (1/2 שקית)

אופן הכנת הבצק:
מערבלים חמאה, אבקת. סוכר, ביצה, חלמון, גרירת תפוז.
מנפים חומרים יבשים, מוסיפים ומערבבים עד איחוד החומרים.
מרדדים, מרפדים קלתיות, ואופים ב-170 מעלות כרבע שעה.

חומרים לקרם וניל:
2 כוסות חלב
1 וחצי מקלות וניל
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור, שטוחות

אופן ההכנה:
מרתיחים חלב ווניל.
בינתיים מערבבים בקערה: 3 חלמונים, סוכר, קורנפלור.
עושים השוואת טמפרטורות וומבשלים קצר על אש נמוכה תוך כדי עירבוב, עד הסמכה קלה.
מוציאים מייד מהסיר, ומכסים בניילון נצמד לצינון.

פירות מיובשים:
200 גר' פירות מיובשים – לחתוך לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ
50 גר' ריבת משמש
3 כפות מים
מרתיחים מים וריבת משמש, מנמיכים להבה ומוסיפים פירות מיובשים.
מבשלים כ- 10 דקות.

הרכבה:
לאחר אפייה וצינון הקלתיות, מזלפים קרם פטיסייר ומוסיפים פירות מיובשים.
אופים ב-170 מעלות 10 דקות.

סניפי רשת שמו קונדיטוריה: רח' טאגור 30 רמת אביב. טל' 03-7448070, רח' האיצטדיון 8 קרית חיים, טל' 04-8418840, רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448, רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684. כל המוצרים ומתכונים מתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il. כשר בהשגחת הרבנות חיפה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה