חומרים למילוי:
קילו תפוחים
50 גר' חמאה
רבע כוס סוכר
כוס מים
2 מסמרי ציפורן
אופן הכנת המילוי:
מכינים את התפוחים כמה שעות לפני: מבשלים בסיר עם חמאה, סוכר ומים ו- 2 מסמרי ציפורן, עד להרתחה.
מבשלים עוד כ- 5 דקות לריכוך התפוחים.
מקררים
חומרים לבצק:
2 כוסות + 2 כפות קמח (200 גר')
125 גר' חמאה
100 גר' סוכר
קורט מלח
ביצה אחת
אופן ההכנה:
מעבדים את הכל במיקסר עם להב במתכת עד לקבלת כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
חומרים לקרם שקדים:
100 גר' שקדים טחונים
ביצה אחת
90 גר' קמח
100 גר' חמאה
2 כפיות ברנדי
כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
מערבבים במערבל עד לתערובת אחידה.
הכנת המנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את בצק לעובי 1/2 ס"מ, ומרפדים בו תבניות אישיות או תבנית גדולה של 26 ס"מ.
מכסים בנייר אלומיניום, ומפזרים על נייר הכסף משקולת – כל סוג של קטניות. אופים כ- 10 דקות.
מורידים את נייר הכסף ממשיכים לאפות עוד כ- 5 דקות
לאחר הכנת קרם השקדים – מורחים מלית שקדים בתחתיות הבצק.
מסננים את התפוחים מהנוזלים שבושלו.
מסדרים חצאי תפוחים על המלית.
אופים כ- 20 דקות או עד להזהבת המלית.
מגישים עם כדור גלידת וניל.
Meat-ball גריל בורגר, רח' דרך המכבים 8 – אזור התעשייה הישן, ראשון לציון, טל': 03-9646468.
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00 – אחרון הלקוחות (לא לפני אחת בלילה).