פבלובה אגסים ג'ינגר וקינמון בכוסות אישיות

יובל בר-נר, נציג מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מציג מתכוני אגסים שמשתלבים עם המנות הכשרות לחג הפסח

מפוררים שתי "נשיקות" מעל הקצפת, מטפטפים עוד רוטב אגסים למעלה ומגישים
מפוררים שתי "נשיקות" מעל הקצפת, מטפטפים עוד רוטב אגסים למעלה ומגישים

מצרכים לרוטב אגסים עבור 4 מנות

4 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לקוביות

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

150 גר' סוכר

3 מקלות קינמון

4 פרוסות שורש ג'ינג'ר

כף מיץ לימון

לקרם

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות סוכר

1 מקל וניל

קליפה מגורדת דק מחצי לימון

להגשה

8 יחידות "נשיקות" מרנג קנויות

אופן ההכנה

מחממים את הסוכר במחבת עד קבלת קרמל שחום.

מוסיפים את קוביות האגסים, קינמון וג'ינג'ר, ומקפיצים/מערבבים מעט.

מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה ומבשלים מספר דקות, עד שהאגסים מתרככים ומעט נמעכים.

מסננים את רוטב האגסים במסננת המונחת מעל קערה. שומרים את הנוזלים הניגרים בקערה.

מעבירים את האגסים לארבע כוסות ומצננים במקרר, שעה לפחות.

לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם זרעים ממקל וניל (חותכים לאורכו ובעזרת סכין קטנה מוציאים את הזרעים), קליפת הלימון המגורדת וסוכר.

מערבבים את חלק מהנוזלים ששמרנו מרוטב האגסים עם הקצפת.

מניחים כמה כפות של קצפת מתובלת בתוך כל כוס הגשה מעל האגסים.

מפוררים שתי "נשיקות" מעל הקצפת, מטפטפים עוד רוטב אגסים למעלה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה