החומרים:
400 גר' פסטה "פוזילי" – מבית ברילה
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
6 פלפלים אדומים
1 כפית טימין טרי
מיץ מלימון אחד וקליפה מגוררת
1 עגבניה קלופה וקצוצה דק
1 צרור קטן של פטרוסיליה קצוצה
150 גר' גבינת קצ'קבל חתוכה ל"סרטים" דקים (בעזרת קולפן)
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים על להבת הגז עד שקליפתם משחירה.
מצננים, קולפים (בלי מים!) וחותכים לרצועות.
מבשלים את הפסטה לדרגת "אלדנטה" לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
הכנת הרוטב:
מחממים 3 כפות משמן הזית ומטגנים את שיני השום להזהבה קלה.
מוסיפים את הפלפלים, הטימין וקליפת הלימון.
מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון, העגבניה והפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את יתרת שמן הזית ומכבים את האש.
מערבבים את הפסטה והרוטב ומפזרים מעל את הקצ'קבל.