רכיבים לבצק
(750 גרם בצק = 5 פוקצ'ות)
500 גרם קמח
280 מ"ל מים
40 גרם שמן
12 גרם מלח
10 גרם שמרים
אופן הכנת הבצק
מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל.
מערבבים 2 דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות עד קבלת בצק אחיד.
אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 5 כדורים שווים בגודלם.
מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.
חומרים לפוקצ'ה מתוקה
1 כדור בצק
70 גרם גבינה מסקרפונה
2 כפות סוכר לבן
60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות
5-6 פרוסות אננס דקות
שבבי קוקוס קלויים
חצי כפית אבקת סוכר
אופן הכנת הפוקצ'ה המתוקה
מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר.
מניחים מעל את השוקולד.
אופים בחום גבוה למשך 6-7 דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר.
חומרים לפוקצ'ה מלוחה
1 כדור בצק
1 כף שמן זית
50 גרם מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת בושה
רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה
מספר עלי ארוגולה
6-7 זיתי קלמטה מגולענים
כף שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנת הפוקצ'ה המלוחה
מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את הזיתים.
אופים עד השחמה במשך 5-7 דקות ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפוח עץ, עלי ארוגולה ושקדים קלויים.
מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.