פוקצ'ה מלוחה או מתוקה

זו הפוקצ'ה המלוחה אבל תוכלו להכין גם מתוקה
מתכון של השף ירון שנבל למסעדת קופינאס. הבסיס זהה וקל להכנה, ולכם רק נשאר לבחור: מלוחה? מתוקה? או שתיהן…

רכיבים לבצק

(750 גרם בצק = 5 פוקצ'ות)

500 גרם קמח

280 מ"ל מים

40 גרם שמן

12 גרם מלח

10 גרם שמרים

אופן הכנת הבצק

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל.

מערבבים 2 דקות במהירות איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית).

מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש 8 דקות נוספות עד קבלת בצק אחיד.

אם הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.

מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.

למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 5 כדורים שווים בגודלם.

מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.

חומרים לפוקצ'ה מתוקה

1 כדור בצק

70 גרם גבינה מסקרפונה

2 כפות סוכר לבן

60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות

5-6 פרוסות אננס דקות

שבבי קוקוס קלויים

חצי כפית אבקת סוכר

 אופן הכנת הפוקצ'ה המתוקה

מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.

מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר.

מניחים מעל את השוקולד.

אופים בחום גבוה למשך 6-7 דקות.

מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר.

חומרים לפוקצ'ה מלוחה

1 כדור בצק

1 כף שמן זית

50 גרם מוצרלה מגורדת

50 גרם גבינת בושה

רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה

מספר עלי ארוגולה

6-7 זיתי קלמטה מגולענים

כף שקדים פרוסים קלויים

אופן הכנת הפוקצ'ה המלוחה

מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.

מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את הזיתים.

אופים עד השחמה במשך 5-7 דקות ומוציאים מהתנור.

מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפוח עץ, עלי ארוגולה ושקדים קלויים.

מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר