פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש

מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשיכים לצמצמם עד קבלת רוטב סמיך. צילום פינטרסט
שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת מציע מתכון למנה ראשונה חגיגית וטעימה שלהכנתה משתמשים בחומרים שהם חלק מסמלי החג. זמן הכנה 20 דקות. משך בישול 20 דקות

חומרים לפטה כבד ל-4 סועדים

400 גרם כבד עוף

4 ביצים קשות

3 בצלים בינוניים

200 מ"ל שמנת צמחית

200 מ"ל דבש

200 גרם מחמאה

20 מ"ל ברנדי

מלח גס, פלפל שחור גס

חומרים לרוטב

1 רימון בינוני

30 מ"ל ברנדי

60 מ"ל יין אדום יבש

250 גרם סוכר

צילום פינטרסט
צילום פינטרסט

אופן ההכנה

שוטפים את הכבד ומניחים על רשת צליה.

מכניסים לתנור ב- 180 מעלות כ- 15 דקות עד לצלייה של הכבד.

מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להשחמה קלה.

מוסיפים את הביצים הקשות ל-3 דקות ומקררים.

מכניסים את הכבד והעיסה של הבצל והביצים לבלנדר (עדיף להכניס חצי מהכמות ולעשות את הפעולה פעמיים).

מוסיפים את השמנת, הדבש והברנדי, מעט פלפל.

ממשיכים לעבד עד למצב של פטה חלק.

טועמים לבדיקת מליחות.

יוצקים לתבנית אינגליש קייק עם ניילון נצמד.

יש לנער את התבנית עם דפיקות קלות על השולחן על מנת לדחוס את הפטה פנימה להוצאת האוויר.

מכסים ומכניסים למקרר ללילה.

אופן הכנת הרוטב

מוזגים את היין למחבת ומדליקים אש בינונית.

מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד קבלת סמיכות קלה.

חותכים את הרימון ועל ידי מכות קלות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים.

מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשיכים לצמצמם עד קבלת רוטב סמיך.

אופן הגשה

יוצקים מעט מהרוטב לצלחת.

פורסים 2 פרוסות פטה כבד ומניחים מעל לרוטב.

מפזרים מעט פלפל שחור גרוס מסביב.

מניחים פרח מאכל מעל ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר