רכיבים
9 פרוסות חציל אפויות
3/4 כוס טחינה מוכנה – סמיכה מעט אבל שעדיין אפשר יהיה לצקת אותה
למילוי
2 קופסאות טונה בשמן קנולה, מסוננות
1 בצל לבן קצוץ
4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות פטרוזיליה
מעט מוסקט טחון
אופן ההכנה
להניח בתבנית את פרוסות החציל בעובי 1 ס"מ מרוחות בשמן זית.
לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות.
לערבב את מרכיבי המילוי יחד.
להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי.
להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי.
לסגור בפרוסת חציל מלמעלה.
לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט.
לאפות את “המגדל” 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
הגשה
להגיש עם סלט צבעוני של גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות. מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.