פילה אה לה טור דארז'ון (Fillet A La Tour D'argent)

רכותו של בשר הפילה עם הטעם המעודן של שקד העגל הנימוח בפה, תוך שילוב מתיקותו של הרוטב, יוצרים מנה בעלת צירוף של טעמים משגע ותאווה לעיניים

פילה בקר ושקד עגל ברוטב ריבת בצל – מתכון ל- 4 מנות.
רכותו של בשר הפילה עם הטעם המעודן של שקד העגל הנימוח בפה, תוך שילוב מתיקותו של הרוטב, יוצרים מנה בעלת צירוף של טעמים משגע ותאווה לעיניים.
מנה נפלאה, פשוטה להכנה ומתאימה לכל חגיגה.

חומרים לבשרף
4 נתחי פילה בקר טרי ומיושן, כ- 200-250 גר' לנתח
4 שקדי עגל טריים
50 גר' חמאה
1 כף שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי

חומרים לרוטב ריבת בצלף
1 כוס סוכר חום טבעי
3 בצלים יבשים (כ- 500 גר')
1 כף שמן תירס או חמניות
20 גר' חמאה
1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור טחון

אופן הכנת הרוטב:
מקלפים את הבצל, חוצים לאורך וחותכים לרצועות דקות.
בסיר בינוני כבד מחממים את השמן, ממיסים את החמאה, ומטגנים על אש גבוהה את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס ומבעבע.
תוך כדי ערבוב מוסיפים את החומץ והיין.
מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במעט מלח ופלפל.
מנמיכים את האש לבינונית, ומבשלים עד שהרוטב מעט סמיך ומבריק, והבועות שקופות.

אופן הכנת הבשר:
ממיסים את החמאה בשמן במחבת כבדה.
מניחים את נתחי הפילה.
מוסיפים פלפל שחור
מטגנים כ- 2 דקות מכל צד.
מוציאים מהמחבת ושומרים במקום מכוסה ומחומם.
מניחים את השקדים במחבת (רצוי עם פסים), וצולים בזהירות עד להזהבה קלה וקבלה של סימני פסי צריבה על השקדים.
מוציאים ושומרים במקום מחומם.

הגשה:
במרכז צלחת גדולה מניחים נתח של פילה ועליו שקד עגל.
יוצקים מרוטב ריבת הבצל מעל השקד, כך שיכסה גם חלק מהפילה.
כמות נוספת מהרוטב יוצקים מסביב למנה כקישוט וכתוספת לבשר.

פורסם באתר www.MeetTheMeat.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר