פילה אינטיאס בציפוי אגוזי קליפורניה ואגוזי לוז צרוב במחבת על אורז ודלורית
מרכיבים עבור 4 מנות:
4 נתחי אינטיאס של 200 גרם כ"א
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי קליפרוניה
3 ענפי תימין
2 כוסות אורז שטוף
1 דלורית
3 וחצי כוסות מים
שמן זית
מלח
פלפל
בצל קצוץ
אופן ההכנה:
קוצצים את האגוזים ומעלעלים תימין.
מערבבים ביחד, מוסיפים קורט מלח ופלפל.
את הדגים משמנים בשמן זית ומעט מלח גס.
טובלים היטב בציפוי.
מניחים בצד אורז.
קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות.
מטגנים בצל ברבע כוס שמן קנולה.
מוסיפים את הדלורית.
מטגנים כ- 5 דקות.
מוסיפים חצי כפית מלח, מוסיפים 3 וחצי כוסות מים.
מבשלים עוד כ- 5 דקות עם כיסוי.
מוסיפים את האורז.
מגיעים לרתיחה, מנמיכים היטב, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
במחבת (רצוי טפלון) מחממים שמן זית היטב.
מניחים את הדגים על העור כ- 3 דקות עד שהעור נהיה פריך.
הופכים על הצדדים – 2 דקות מכול צד על אש נמוכה.
הגשה:
מטגנים את הפיצוחים כ- 2 דקות.
במרכז הצלחת להניח ערמה של אורז דלורית, ומעליו את הדג.
בקערית לבזוק שמן זית, שן שום מעוכה, מלח ולימון.
לערבב היטב ולהניח מעל הדג.
צילום יסמין ואריה