פילה בורי בגלימת עלי מנגולד

חומרים ל-4 סועדים4 יחידות פילה בורי – 140 גרם כל אחד – שני חצאים למנה (70+70) 1 כפית פלפל שחור גרוס 4 שיני שום פרוסות דק1 כף מלח ים כוס טחינה ירוקה מוכנה על פי המתכון המצורף8 יחידות עלי מנגולד שלמים וחלוטים שלושת רבעי כוס יין לבן יבש 1 כף עלי טרגון קצוצים 3 כפות שמן קנולה או שמן זית לטיגון אופן ההכנהמעסים את הדגים בפלפל, מלח, שום ועלי טרגון. מחממים שמן (לא רותח) במחבת ומטגנים את הדגים קלות לסגירה בלבד משני הצדדים. יוצקים את היין, מאדים דקה ומרחיקים מהאש.מניחים את עלי המנגולד על משטח נקי ובמרכזם נתח הדג. מוסיפים כף גדושה של טחינה ועוטפים את הנתח עם העלים. מסדרים את הנתחים בתבנית, יוצקים עליהם את שאריות היין מהמחבת ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות ל-15 דקות. הצעת הגשה: מגישים בצלחת עמוקה על רוטב טחינה חם ועלי טרגון טריים קצוצים. חומרים להכנת הטחינה 3 כפות טחינה גולמית4 שיני שום כתושמיץ סחוט מלימון וחצי1 כף פטרוזיליה1 כף טרגון1 כף ריחןמים או יין לבן (עד לקבלת המרקם הרצוי)מלח, פלפל לבן הכנת הטחינהיוצקים את הטחינה הגולמית לקערית, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים תוך ערבוב נמרץ (עדיף בעזרת מטרפה) ולאחר קבלת המרקם הסופי מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים היטב שנית.

חומרים ל-4 סועדים
4 יחידות פילה בורי – 140 גרם כל אחד – שני חצאים למנה (70+70)
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום פרוסות דק
1 כף מלח ים
כוס טחינה ירוקה מוכנה על פי המתכון המצורף
8 יחידות עלי מנגולד שלמים וחלוטים
שלושת רבעי כוס יין לבן יבש
1 כף עלי טרגון קצוצים
3 כפות שמן קנולה או שמן זית לטיגון

אופן ההכנה
מעסים את הדגים בפלפל, מלח, שום ועלי טרגון.

מחממים שמן (לא רותח) במחבת ומטגנים את הדגים קלות לסגירה בלבד משני הצדדים.

יוצקים את היין, מאדים דקה ומרחיקים מהאש.

מניחים את עלי המנגולד על משטח נקי ובמרכזם נתח הדג.

מוסיפים כף גדושה של טחינה ועוטפים את הנתח עם העלים.

מסדרים את הנתחים בתבנית, יוצקים עליהם את שאריות היין מהמחבת ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות ל-15 דקות.


הצעת הגשה: מגישים בצלחת עמוקה על רוטב טחינה חם ועלי טרגון טריים קצוצים.

חומרים להכנת הטחינה
3 כפות טחינה גולמית
4 שיני שום כתוש
מיץ סחוט מלימון וחצי
1 כף פטרוזיליה
1 כף טרגון
1 כף ריחן
מים או יין לבן (עד לקבלת המרקם הרצוי)
מלח, פלפל לבן

הכנת הטחינה
יוצקים את הטחינה הגולמית לקערית, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים תוך ערבוב נמרץ (עדיף בעזרת מטרפה) ולאחר קבלת המרקם הסופי מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים היטב שנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר