פילה בורי עם תבשיל חיטה ירוקה

חומרים ל- 4 מנות:לחיטה הירוקה:1 כוס חיטה ירוקה1/4 כוס שמן זית1 חציל בלדי חתוך לקוביות ומטוגן [יש לספוג את השמן היטב מהחציל]2 עגבניות צלויות בתנור בחום גבוה, חתוכות לפיסות גדולות1 כוס תרד1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס נענע קצוצהלדגים:4 פילטים של בורי כ"א במשקל 200-250 גרםמעט שמן זית2 לימוניםאופן ההכנה:מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה.מטגנים בעדינות 2-3 דקות.מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים.מביאים לרתיחה.מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים, התרד ועשבי התיבול, ושומרים חם.מחממים מחבת פסים.מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה.מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה. זולפים שמן זית בנדיבות, ומגישים עם פלחי לימון.צילום: דניאל לילה

חומרים ל- 4 מנות:
לחיטה הירוקה:
1 כוס חיטה ירוקה
1/4 כוס שמן זית
1 חציל בלדי חתוך לקוביות ומטוגן [יש לספוג את השמן היטב מהחציל]
2 עגבניות צלויות בתנור בחום גבוה, חתוכות לפיסות גדולות
1 כוס תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה

לדגים:
4 פילטים של בורי כ"א במשקל 200-250 גרם
מעט שמן זית
2 לימונים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את החיטה.
מטגנים בעדינות 2-3 דקות.
מתבלים במלח ומוסיפים כוס ורבע של מים.
מביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מוסיפים לחיטה את העגבניות והחצילים, התרד ועשבי התיבול, ושומרים חם.
מחממים מחבת פסים.
מושחים את הדגים בשמן זית וצולים כ-2 דקות מכל צד.
מעבירים את הדגים לצלחת הגשה.
מניחים ליד כל דג 2 כפות גדושות של תבשיל החיטה.
זולפים שמן זית בנדיבות, ומגישים עם פלחי לימון.

צילום: דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר