fbpx

פילה בס במילוי חציל קלוי

מרכיבים4 דגי בס טריים במשקל 400-500 גרם (פילה נקי ללא עצמות).2 חצילים בינוניים (עדיף חציל בלדי).150 גרם גבינת פטה צאן מגוררת חופן עלי בזיליקום טריים קצוציםרבע כוס שמן זית2 שיני שום כתושותמלח, פלפל לפי הטעםלרוטבחצי כוס עגבניות מיובשות מושרות במים רותחיםשן שום כתושה2 ענפי טימיןרבע כוס יין לבן יבש250 סמ"ק שמנת מתוקהרבע כוס ציר דגים או ציר ירקות (לא חובה)מלח, פלפל לפי הטעםאופן הכנהקולים את החציל על אש גלויה או בתנור בגריל העליון עד שחורכים אותו מכל הכיוונים. לאחר מכן מקררים. מוציאים את בשר החציל לתוך קערה גדולה ומערבבים בעזרת מזלג עד לכדי יצירת מחית גסה. מוסיפים את גבינת הפטה את הבזיליקום הקצוץ, שום, ואת שמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.חוצים את דגי הבס לאורך. מושחים את הפילטים בשמן זית בצד של העור. מניחים 4 פילטים בתבנית משומנת, כשצד העור כלפי מטה. על כל פילט מוסיפים כמות יפה מהמלית. מכסים (כמו סנדוויץ) עם ארבעת הפילטים הנותרים כשצד העור כלפי מעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 190-200 מעלות למשך 15 דקות. טיפ- מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים. האדים עוזרים לבישול ומונעים ייבוש. להכנת הרוטבמסננים את העגבניות המיובשות ומעבירים למעבד מזון ביחד עם השום ועלי הטימין עד לקבלת מחית חלקה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית העגבניות יחד עם היין וציר הדגים. מערבבים ומבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בבעבוע עדין עד לקבלת רוטב סמיך.מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.שומרים את הרוטב במקום חם עד שהדגים מוכנים. בהגשהמוזגים את הרוטב לצלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הבס.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים
4 דגי בס טריים במשקל 400-500 גרם (פילה נקי ללא עצמות).
2 חצילים בינוניים (עדיף חציל בלדי).
150 גרם גבינת פטה צאן מגוררת
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל לפי הטעם

לרוטב
חצי כוס עגבניות מיובשות מושרות במים רותחים
שן שום כתושה
2 ענפי טימין
רבע כוס יין לבן יבש
250 סמ"ק שמנת מתוקה
רבע כוס ציר דגים או ציר ירקות (לא חובה)
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנה
קולים את החציל על אש גלויה או בתנור בגריל העליון עד שחורכים אותו מכל הכיוונים.

לאחר מכן מקררים.

מוציאים את בשר החציל לתוך קערה גדולה ומערבבים בעזרת מזלג עד לכדי יצירת מחית גסה.

מוסיפים את גבינת הפטה את הבזיליקום הקצוץ, שום, ואת שמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.

חוצים את דגי הבס לאורך.

מושחים את הפילטים בשמן זית בצד של העור.

מניחים 4 פילטים בתבנית משומנת, כשצד העור כלפי מטה.

על כל פילט מוסיפים כמות יפה מהמלית. מכסים (כמו סנדוויץ) עם ארבעת הפילטים הנותרים כשצד העור כלפי מעלה.

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 190-200 מעלות למשך 15 דקות.

טיפ- מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים. האדים עוזרים לבישול ומונעים ייבוש.

להכנת הרוטב
מסננים את העגבניות המיובשות ומעבירים למעבד מזון ביחד עם השום ועלי הטימין עד לקבלת מחית חלקה.

בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית העגבניות יחד עם היין וציר הדגים. מערבבים ומבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.

מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בבעבוע עדין עד לקבלת רוטב סמיך.

מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.

שומרים את הרוטב במקום חם עד שהדגים מוכנים.

בהגשה
מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הבס.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר