פילה בקר בבצל ופטריות, ושעועית ירוקה

 

מתכון פשוט ומעניין, פיקנטי, לא חריף, ומשלב גם צבעים מגרים לעין.
הטעם כמובן מעולה, והרבה אין מה להוסיף. להכין, ולאכול.

חומריםף
5 נתחי פילה בקר מיושן, כ- 200 גר' לנתח
8 שיני שום (טריות וגדולות) כתושות
2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לחצי
5 בצלים יבשים בינוניים
1 חבילה של שעועית ירוקה (אפשר גם קפוא מוכן)
מלח ופלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:
משרים ושוטפים את השעועית הירוקה (מהשקית) במים רגילים עד להפשרה.
מייבשים קלות ומניחים במחבת מחומם בשמן זית.
מוסיפים 4 שיני שום כתוש, פלפל ומלח לפי הטעם.
מטגנים עד להשחמה קלה.
בגמר מניחים בצד.
במחבת אחרת מחממים שמן זית.
מניחים את הבצל ומטגנים עד להזהבה והשחמה קלה.
במחבת נוספת מטגנים את הפטריות בשמן זית.
מוסיפים את השום הכתוש, ומפלפלים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
כאשר הפטריות שחומות, מוסיפים את הבצל המטוגן יחדיו.
מערבבים קלות ומניחים בצד.
במחבת אחרת מחממים שמן זית, ומטגנים את נתחי הפילה משני הצדדים, עד למידת הצלייה הרצויה.

הגשה:
במרכז צלחת גדולה מניחים נתח פילה.
עליו מניחים חלק מתערובת הפטריות והבצל
לצדו מסדרים ערימה קלה של השעועית הירוקה.
מגישים מייד.

פורסם באתר www.MeetTheMeat.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה