fbpx

פילה בקר ברוטב יין אדום וירקות אפויים בווניל

חומרים ל- 4 מנות800 גר' פילה בקרחומרים לרוטב2 כוסות יין אדום יבש1 כוס יין פורט1 כוס ציר בקר מצומצם היטב1 עלה דפנהענף טימין קטןחומרים לירקות3 גזרים חתוכים לאורכם3 שורשי פטרוזיליה8 ראשי אספרגוס1 מקל וניל חצוי לאורכו2 שיני שום שלמותמלחפלפל שחור גרוס2 כפות שמן זיתהכנת הרוטבלהכניס לסיר את כל המרכיבים, מלבד הצירולצמצם את הנוזלים במחצית.להוסיף את הציר ולצמצם שוב עד קבלת מרקם סמיך.לשמור חםהכנת הירקותלסדר בתבנית אפיה את כל הירקות(מלבד האספרגוס) וניל, תבלינים ושמן זית ולערבב.לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 45 דקות ב- 180 מעלות.להוסיף את האספרגוס ולאפות 10 דקות נוספות.הכנת פילה בקרבמחבת ברזל כבדה לצרוב את הבשר מכל הכיוונים.לפלפל ולצלות בתנור 3 דקות מכל צדולשמור במקום חמים עד הפריסה להגשה.הגשהלצקת רוטב חם בצלחת, לסדר מנת ירקותומעל פרוסת פילה, לפלפל מעט ולהמליח.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 4 מנות
800 גר' פילה בקר

חומרים לרוטב
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס יין פורט
1 כוס ציר בקר מצומצם היטב
1 עלה דפנה
ענף טימין קטן

חומרים לירקות
3 גזרים חתוכים לאורכם
3 שורשי פטרוזיליה
8 ראשי אספרגוס
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

הכנת הרוטב
להכניס לסיר את כל המרכיבים, מלבד הציר
ולצמצם את הנוזלים במחצית.
להוסיף את הציר ולצמצם שוב עד קבלת מרקם סמיך.
לשמור חם

הכנת הירקות
לסדר בתבנית אפיה את כל הירקות(מלבד האספרגוס) וניל, תבלינים ושמן זית ולערבב.
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 45 דקות ב- 180 מעלות.
להוסיף את האספרגוס ולאפות 10 דקות נוספות.

הכנת פילה בקר
במחבת ברזל כבדה לצרוב את הבשר מכל הכיוונים.
לפלפל ולצלות בתנור 3 דקות מכל צד
ולשמור במקום חמים עד הפריסה להגשה.

הגשה
לצקת רוטב חם בצלחת, לסדר מנת ירקות
ומעל פרוסת פילה, לפלפל מעט ולהמליח.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר