חומרים ל- 4 מנות
800 גר' פילה בקר
חומרים לרוטב
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס יין פורט
1 כוס ציר בקר מצומצם היטב
1 עלה דפנה
ענף טימין קטן
חומרים לירקות
3 גזרים חתוכים לאורכם
3 שורשי פטרוזיליה
8 ראשי אספרגוס
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
הכנת הרוטב
להכניס לסיר את כל המרכיבים, מלבד הציר
ולצמצם את הנוזלים במחצית.
להוסיף את הציר ולצמצם שוב עד קבלת מרקם סמיך.
לשמור חם
הכנת הירקות
לסדר בתבנית אפיה את כל הירקות(מלבד האספרגוס) וניל, תבלינים ושמן זית ולערבב.
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כ- 45 דקות ב- 180 מעלות.
להוסיף את האספרגוס ולאפות 10 דקות נוספות.
הכנת פילה בקר
במחבת ברזל כבדה לצרוב את הבשר מכל הכיוונים.
לפלפל ולצלות בתנור 3 דקות מכל צד
ולשמור במקום חמים עד הפריסה להגשה.
הגשה
לצקת רוטב חם בצלחת, לסדר מנת ירקות
ומעל פרוסת פילה, לפלפל מעט ולהמליח.
