פילה בקר על ריזוטו ירוק ברוטב פורט עם צ'יפס בשלושה צבעים

חומרים ל- 4 מנות:בשר – 800 גר' פילה בקר חומרים לריזוטו ירוק: אורז ריזוטו100 גר' מחמאה4 כפות שמן זית1 כרישה קצוץ דק500 גר' אספרגוסכוס יין לבןליטר ציר ירקות200 גר' שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לרצועות של 2 ס"מפלפל שחור ומלח טרי3 כפות עלי בזיליקוםגר' אספרגוסכוס יין לבןליטר ציר ירקותפלפל שחור ומלח טרי3 כפות עלי בזיליקוםחומרים לרוטב יין :2 כוסות יין אדם יבשכוס יין פורטכוס ציר בקר מצומצם היטב1 עלה דפנהענף טימין קטןחומרים לצ'יפס:1 תפוח אדמה1 בטטה3 יחידות תפ"א סגולאופן הכנת ריזוטו ירוק:מחממים מחבת עם מחמאה ושמן זית.מטגנים את הכרישה כ- 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים אורז ומטגנים דקה – שתיים עד שהוא חם.ממליחים ומפלפלים.מוסיפים יין ומבשלים עד שהיין נספג.מביאים לרתיחה את ציר הירקות ומוסיפים ממנו בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שהציר נספג לגמרי באורז. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מוכן.לקראת סוף התהליך מוסיפים שעועית חלוטה, אספרגוס ועלי בזיליקום.מערבבים ומגישים מיד.אופן הכנת הבשר:לצרוב את הבשר על הגריל מכל הכיוונים.לפלפל ולצלות בתנור כ- 6 דקות בחום 180 מעלות.אופן הכנת רוטב היין:להכניס את כל המרכיבים לסיר מלבד הציר.לצמצם את הנוזלים במחצית. להוסיף את הציר ולצמצם שנית עד לקבלת מרקם סמיך.אופן הכנת צ'יפס בשלושה צבעים:פורסים דק בעזרת מנדולינה את תפוח האדמה ואת הבטטה.מטגנים מספר שניות בחום של 140 מעלות תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם קריספי.הרכבת המנה:מניחים מעט מהריזוטו במרכז הצלחת, מעליו את נתח הפילה, ויוצקים מעט מהרוטב. מקשטים עם מעט צ'יפס מעל הכול.

חומרים ל- 4 מנות:
בשר – 800 גר' פילה בקר

חומרים לריזוטו ירוק: 
אורז ריזוטו
100 גר' מחמאה
4 כפות שמן זית
1 כרישה קצוץ דק
500 גר' אספרגוס
כוס יין לבן
ליטר ציר ירקות
200 גר' שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לרצועות של 2 ס"מ
פלפל שחור ומלח טרי
3 כפות עלי בזיליקום
גר' אספרגוס
כוס יין לבן
ליטר ציר ירקות
פלפל שחור ומלח טרי
3 כפות עלי בזיליקום

חומרים לרוטב יין :
2 כוסות יין אדם יבש
כוס יין פורט
כוס ציר בקר מצומצם היטב
1 עלה דפנה
ענף טימין קטן

חומרים לצ'יפס:
1 תפוח אדמה
1 בטטה
3 יחידות תפ"א סגול

אופן הכנת ריזוטו ירוק:
מחממים מחבת עם מחמאה ושמן זית.
מטגנים את הכרישה כ- 5 דקות עד להזהבה.
מוסיפים אורז ומטגנים דקה – שתיים עד שהוא חם.
ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים יין ומבשלים עד שהיין נספג.
מביאים לרתיחה את ציר הירקות ומוסיפים ממנו בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שהציר נספג לגמרי באורז.
חוזרים על הפעולה עד שהאורז מוכן.
לקראת סוף התהליך מוסיפים שעועית חלוטה, אספרגוס ועלי בזיליקום.
מערבבים ומגישים מיד.

אופן הכנת הבשר:
לצרוב את הבשר על הגריל מכל הכיוונים.
לפלפל ולצלות בתנור כ- 6 דקות בחום 180 מעלות.

אופן הכנת רוטב היין:
להכניס את כל המרכיבים לסיר מלבד הציר.
לצמצם את הנוזלים במחצית.
להוסיף את הציר ולצמצם שנית עד לקבלת מרקם סמיך.

אופן הכנת צ'יפס בשלושה צבעים:
פורסים דק בעזרת מנדולינה את תפוח האדמה ואת הבטטה.
מטגנים מספר שניות בחום של 140 מעלות תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם קריספי.

הרכבת המנה:
מניחים מעט מהריזוטו במרכז הצלחת, מעליו את נתח הפילה, ויוצקים מעט מהרוטב.
מקשטים עם מעט צ'יפס מעל הכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר