פילה ברמונדי אפוי עם שמן זית ועשבי תיבול

 

מוגש על סלט שעועית לבנה ועגבניות אדומות ובשלות

מתכון ל- 6 סועדים:
מצרכים לדג:
6 פילה ברמונדי נקיים מאדרות וקשקשים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 שן שום קצוץ
מלח ים (גס)
פלפל שחור גרוס
12 כפות שמן זית

מצרכים לסלט שעועית חם:
120 גר' שעועית יבשה
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לימון 1 סחוט
12 כפות שמן זית
1 שן שום קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם אישי

אופן הכנת הדג:
ממליחים ומפלפלים את פילה הברמונדי.
מערבבים בקערה שמן זית, עשבי תיבול ושום.
בוזקים על הדגים.
מניחים את הדגים על מגש אפייה, כאשר הדג עם העור כלפי מעלה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
כאשר התנור חם מכניסים את הדגים ל- 10 דקות.

אופן הכנת סלט שעועית:
משרים שעועית לבנה במים ל- 12 שעות.
מבשלים כשעה וחצי.
כאשר השעועית רכה ומוכנה לאכילה, מצננים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ובודקים טעם.

הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת סלט שעועית ומסדרים מעל את פילה דג אפוי.
אפשר לקשט בשמן זית בטעם צ'ילי:
ערבבים צ'ילי יבש חריף ושן שום בשמן זית למשך 24 שעות, עד אשר השמן תופס את החריפות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה