מצרכים:
6 פילטים דגי בס במשקל 400 גרם (או פילה דניס, פילה בורי, פילה מוסר)
200 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות טחינת פטרוזיליה "בארכה"
100 מ"ל יין לבן יבש
100 גרם עלי גפן כבושים
אופן ההכנה:
במחבת מביאים לרתיחה את היין ועלי הגפן.
מבשלים כ- 3 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את השמנת והטחינה.
מתבלים ומבשלים ל- 3 דקות נוספות.
מסדרים את הדגים על תבנית משומנת.
מתבלים במלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות.
מסדרים את הדגים בצלחת, ויוצקים את הרוטב החם מעל.