fbpx

פילה דניס או לברק עם קארי עגבניות ויוגורט

מתכון של השף יובל בן נריה (טאיזו) שהכנתו הודגמה במפגש זום תחת הכותרת 'תרבות האוכל בצל הקורונה' של ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב שממשיך במסורת מפגשי העשרה עם בוגרים מצליחים בתחומיהם
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

4 יח' פילה לברק או דניס

100 גר' חמאה

4 יח' פלפל שושקה יבש חתוך גס

½ כף זרעי חרדל שחור (אפשר צהוב)

2 כפות פפריקה חריפה

½ כף כורכום

8 שיני שום כתושות

5 יח' תמר מגולען

1 מלח

1 וחצי כף סוכר לבן

4 כוסות עגבניות מרוסקות

1 כוס יוגורט

1 כוס שמנת מתוקה 32%

להגשה

שמנת חמוצה

עלי כוסברה

צילום נועם כהן

אופן ההכנה

הכנת הרוטב

מחממים חמאה בסיר קטן.

מוסיפים את השום, פלפלי השושקה וזרעי החרדל.

מטגנים מספר דקות.

מוסיפים את התבלינים הטחונים.

מטגנים עוד כ- 3 דקות על אש נמוכה.

לשים לב: מערבבים כל הזמן לא לשרוף את התבלינים הטחונים.

מוסיפים את השום ומטגנים כ- 5 דקות.

מוסיפים את התמרים ומבשלים עוד מספר דקות.

מוסיפים מלח, סוכר ואת העגבניות.

מבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.

מוסיפים את היוגורט ומבשלים עוד כ- 20 דקות.

כשהטעם הטרי של העגבניות נעלם לגמרי מוסיפים את השמנת המתוקה.

טוחנים ומתקנים תיבול (מלח, סוכר) במידת הצורך.

הכנת הדג

לאחר שהרוטב מוכן מחממים מחבת כבדה.

מתבלים את הדג במלח ופלפל. משמנים את המחבת במעט שמן ניטרלי (חמניות, סויה וכו')

מניחים את פילה הדג על צד העור.

מטגנים כ- 4 דקות עד שהעור נהיה קריספי והדג מתנתק בקלות מהמחבת.

הופכים את הדג.

מטגנים על הבשר כדקה וחצי עד שהדג מוכן.

הגשה 

מניחים את הפילה על צלחת.

יוצקים מהרוטב על הדג.

מקשטים בעלי כוסברה.

מגישים לצד שמנת חמוצה ואורז מאודה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר