חומרים ל- 4 מנות:
4 פילטים של דג ים
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
4 כפיות תבלין "פירמידה" לדגים ועוד קצת לקישוט
2 עלי בצק פילו
שמן זית
לרוטב:
250 מ"ל יין לבן
¼ כפית זעפרן
2 שיני שום שלמות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 פילטים של אנשובי מעוכים
1 כפית תבלין "פירמידה" לדגים
אופן ההכנה:
1. חוצים את עלי הפילו.
2. מניחים במרכז ריבוע הפילו פילה דג, מתבלים בתבלין "פירמידה" ובמלח, ומעליו מניחים פלפל קלוי. סוגרים מארבעת הצדדים למעין מעטפה.
3. מסדרים את המעטפות על מגש מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית, ומורחים מעל בעוד קצת שמן זית.
4. מפזרים קצת תבלין "פירמידה" לקישוט, ואופים בחום של 200 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
לרוטב:
מבשלים את כל החומרים כרבע שעה ברתיחה עדינה, עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי והופכים למעין סירופ.
להגשה:
מניחים בצלחת מעטפת פילו חצויה, ולצידה הרוטב.
חברת "דנשר" היא משווקת תערובת תיבול הדגים מבית "פירמידה"