פילה וולינגטון

מצרכים ל- 2 מנות:לפילה:1 ק"ג פילה בקר מחולק ל- 4 נתחים 250 גר' כל אחד480 גר' אסקלופ כבד אווז מחולק ל- 4 נתחים 120 גר' כל אחדמעט שמן 1 ק"ג בצק עלים500 גר' פטריות שמפניון פרוסות  לרוטב:3 כוסות יין אדום120 מ"ל (1/2 כוס) יין פורט120 מ"ל (1/2 כוס) שנפסמלח ופלפל לפי הטעם30 גר' מרגרינהאופן ההכנה:הפילה:צולים על מחבת פסים את נתחי הפילה ונתחי כבד האווז במעט שמן, עד מידת העשייה הרצויהמרדדים במערוך את הבצק העלים לריבועים בגודל 15×15 ס"מ.מניחים במרכז כל ריבוע פרוסות פטריות.מעליהן מניחים נתח פילה, ומעליו נתח כבד אווזמרימים את ארבע פינות הבצק למרכז, סוגרים ומהדקים, ומברישים את הבצק במעט שמן.אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, עד שהמעטפת החיצונית של הבצק משחימה. הרוטב:מבשלים במחבת את היין האדום. מצמצמים את הנוזלים. מחממים במחבת נפרדת שש כפות מהיין האדום המצומצם, יין הפורט והשנפס, ומצמצמים לרוטב סמיך מבעבע.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים את הרוטב תוך כדי סיבוב המחבת, עד שנוצר רוטב מבריק. אופן ההגשה:מניחים את מעטפת הבצק הממולאת בבשר על צלחת הגשה.יוצקים מעל את הרוטב.ממתכוני עכבר שף 2009

מצרכים ל- 2 מנות:
לפילה:
1 ק"ג פילה בקר מחולק ל- 4 נתחים 250 גר' כל אחד
480 גר' אסקלופ כבד אווז מחולק ל- 4 נתחים 120 גר' כל אחד
מעט שמן
1 ק"ג בצק עלים
500 גר' פטריות שמפניון פרוסות 

לרוטב:
3 כוסות יין אדום
120 מ"ל (1/2 כוס) יין פורט
120 מ"ל (1/2 כוס) שנפס
מלח ופלפל לפי הטעם
30 גר' מרגרינה

אופן ההכנה:
הפילה:
צולים על מחבת פסים את נתחי הפילה ונתחי כבד האווז במעט שמן, עד מידת העשייה הרצויה
מרדדים במערוך את הבצק העלים לריבועים בגודל 15×15 ס"מ.
מניחים במרכז כל ריבוע פרוסות פטריות.
מעליהן מניחים נתח פילה, ומעליו נתח כבד אווז
מרימים את ארבע פינות הבצק למרכז, סוגרים ומהדקים, ומברישים את הבצק במעט שמן.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, עד שהמעטפת החיצונית של הבצק משחימה.

הרוטב:
מבשלים במחבת את היין האדום. מצמצמים את הנוזלים. 
מחממים במחבת נפרדת שש כפות מהיין האדום המצומצם, יין הפורט והשנפס, ומצמצמים לרוטב סמיך מבעבע.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את המרגרינה.
מערבבים את הרוטב תוך כדי סיבוב המחבת, עד שנוצר רוטב מבריק.

אופן ההגשה:
מניחים את מעטפת הבצק הממולאת בבשר על צלחת הגשה.
יוצקים מעל את הרוטב.

ממתכוני עכבר שף 2009

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר