חומרים
120 גר' פילה טונה טרייה
מעט סומסום לציפוי הדג
לגוואקמולי
1 אבוקדו קצוץ
חצי בצל סגול קצוץ דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
פלפל צ'ילי חריף קצוץ
חצי עגבנייה קלופה ונקייה מנוזלים חתוכה לקוביות קטנות
מיץ מלימון אחד
מלח
קולי מנגו
אופן הכנה
תחילה מכינים את סלט הגוואקמולי ע"י ערבוב כל החומרים.
לאחר מכן מסדרים בפורמה עגולה במרכז הצלחת 2 כפות מהגוואקמולי ומעטרים מסביב בקולי מנגו.
להכנת הטונה יש לחמם מחבת פסים עם מעט שמן זית ולצרוב את הטונה מכל צדדיה.
בסיום הסגירה מעבירים את הטונה לכלי עם מעט סומסום לציפוי.
חותכים את הטונה במרכזה ומסדרים על הגוואקמולי.
להשלמת המנה מקשטים בפלפל צ'ילי שלם קלוי