פילה לברק בקרסט עשבי תיבול וגבינת פורצ'יני על מצע קישואים ואספרגוס בויניגרט חם

 

המתכון עבור 4 אנשים

חומרים
2 דגים מפולטים
2 קישואים זוקיני
חבילת אספרגוס מקולפים וחלוטים
100 גרם גבינת פורצ'יני מגורדת
חופן פטרוזיליה קצוצה
100 גרם פרורי לחם
100 גרם חמאה

לרוטב
שמן זית
חומץ בלסמי מצומצם
עגבניה אחת מגולענת
1 כף תימין קצוץ

אופן הכנה
פורסים את הקישואים לפלחים אלכסוניים, חולטים את האספרגוס וחותכים לרצועות רחבות. מטגנים במעט שמן זית את הירק עד שהוא מזהיב. מתבלנים במעט מלח ותימין.

את הפטרוזיליה, הגבינה, החמאה ופרורי הלחם מכניסים למעבד מזון וטוחנים את הכל עד לקבלת בצק.

בסיר נפרד מחממים את שמן הזית, מוסיפים לתוכו את החומץ הבלסמי, עגבניות ואת התימין עם קורט מלח.

להגשה
מרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעובי של 1 מ"מ. מטגנים במחבת את הדג משני צידיו ומניחים בצד של העור. על הצד של העור מניחים את הקרסט ומניחים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 6 דקות. בזמן שהדג בתנור, מחממים את את האספרגוס והקישואים.

מניחים במרכז הצלחת כשמעליו מניחים את נתח הפילה המושחם ומטפטפים סביב את הוינגרט החם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה