ל- 4 סועדים
חומרים:
1 חבילה עירית חלוטה במים רותחים ושטופה במי קרח
1 כפית מלח
½ כוס שמן זית
2 כפות גרדת לימון
כל החומרים הנ"ל (עירית, מלח, שמן זית, גרדת לימון) לערבב במעבד מזון לפירה
2 כוסות אורז סושי מוכן
¾ כוס שמנת מתוקה
¼ כוס פרמזן מגורר ¼
כוס ציר עוף או ירקות 8
פילטים של דג מוסר שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בסיר כבד לקפל לתוך האורז המוכן את פירה העירית, גרדת הלימון וכל הנוזלים בתנועות קיפול איטיות.
לחמם עד שהנוזלים נספגים באורז לקבלת טקסטורה של ריזוטו. במחבת חמה לטגן את פילה המוסר בשמן זית – צד העור כלפי מטה, עד שהעור קריספי, ואז להפוך ולהמשיך את הצד הנוסף.
אופן ההגשה:
להגיש מעל הריזוטו עם פרוסות לימון.