מצרכים:
4 יח' נתחי סלמון (כ- 180 גר' כל נתח)
8 כפות שמן זית
מלח גס
¾ כוס רוטב סילאן "גריל" של חצר כנרת
½ שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
לשטוף את נתחי הסלמון היטב.
למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס.
להניח את נתחי הסלמון על התבנית (כאשר הצד הנקי כלפי מעלה), ולמרוח על הסלמון 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של º200 למשך 8-10 דקות.
להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון את הרוטב סילאן "גריל" של חצר כנרת.
לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.
מתכונים נוספים עם תמרים, סילאן וסירופ חרובים מתפרסמים באתר: www.tmarimplus.co.il. את מוצרי "חצר כנרת" ניתן להשיג בחנות המפעל תמרים פלוס בקיבוץ כנרת ובחנויות מגה ברחבי הארץ.