פילה סלמון על הגריל בתוספת ירקות ירוקים, נבטי ברוקולי וקשיו בנוסח אסייתי

כמות ל-4 סועדיםמצרכים:4 פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד3 כפות שמן זית1 ראש ברוקולי2 זוקיניצרור אספרגוס100 גרם שעועית ירוקה דקה4 כפות קשיו קלוי1 קוביה שום – דורות4 קוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי – דורות1 כף דבשמלח ופלפלאופן ההכנה:מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה.מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות, למשך 10 דקות.חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות, ללא השורש, ואת הזוקיני לרצועות דקות.מקלפים את האספרגוס בעזרת קולפן.במים חמים עם חצי כפית מלח חולטים למשך כ-5 דקות את הברוקולי, הזוקיני, האספרגוס והשעועית. כשהם מוכנים, מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.מקפיצים במחבת גדולה עם שמן זית את הירקות.מוסיפים את קוביות התערובת האסייתית, קוביות השום, הדבש והקשיו.מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.על צלחת מניחים את הירקות הירוקים, מעל את פילה הסלמון, ומגישים.

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:
4 פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
3 כפות שמן זית
1 ראש ברוקולי
2 זוקיני
צרור אספרגוס
100 גרם שעועית ירוקה דקה
4 כפות קשיו קלוי
1 קוביה שום – דורות
4 קוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי – דורות
1 כף דבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה.
מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות, למשך 10 דקות.
חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות, ללא השורש, ואת הזוקיני לרצועות דקות.
מקלפים את האספרגוס בעזרת קולפן.
במים חמים עם חצי כפית מלח חולטים למשך כ-5 דקות את הברוקולי, הזוקיני, האספרגוס והשעועית.
כשהם מוכנים, מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.
מקפיצים במחבת גדולה עם שמן זית את הירקות.
מוסיפים את קוביות התערובת האסייתית, קוביות השום, הדבש והקשיו.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
על צלחת מניחים את הירקות הירוקים, מעל את פילה הסלמון, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר