מתכון ל- 5 סועדים
מצרכים:
1 קילו פילה סלמון טרי וחתוך ל- 5 פרוסות שוות {200 גר' לפרוסה}
1 קילו עדשים אדומים מושרים לילה קודם במים
3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
3 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
מיץ משני לימונים
300 מ"ל רוטב טריאקי {1 כוס}
300 מ"ל מים רותחים
מלח+פלפל
אופן ההכנה:
הדג:
צורבים את פרוסות הדג במחבת טפלון חמה מכל הצדדים.
מעבירים לתבנית.
מחממים תנור ל-200 מעלות, וכאשר מגיע לטמפרטורה הרצויה מכניסים את הדגים
ל- 10-15 דקות {לא מומלץ לייבש את הדג}.
העדשים:
מחממים סיר עם מעט שמן.
מוסיפים את הבצל עד להזהבה.
שוטפים את העדשים המושרים ומוסיפים לסיר.
מערבבים קלות ומוסיפים את הגזר והתפו"א.
מבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את רוטב הטריאקי והמיץ לימון והמים הרתוחים.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
מבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
אופן ההגשה:
יוצקים עדשים במרכז הצלחת ומניחים את הסלמון מעל.
מסעדת "צ'מפיונס" CHAMPION'S – מלון "כפר המכביה" רמת גן