פילה סלמון עם ירוקי העונה

מניחים פרוסות לימון על פני הסלמון. צולים על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות – מניחים לבישול לעלות בהדרגה מהעור כלפי מעלה. אם יש צורך מעבירים לתנור חם להשלמת צריבה. צילום גל בן זאב
מתכון של מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. צילום גל בן זאב

חומרים ל-4 מנות

4 יחידות סלמון במשקל כ-180 גרם כל אחת

1 לימון פרוס דק

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

מעט פלפל שחור לפי הטעם

לירקות

¼ קילו שעועית ירוקה טרייה

1 כוס פולי פול טריים

1 צרור אספרגוס

8 יחידות מיני קישואים

שמן זית לפי הטעם

מלח לפי הצורך

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

לירקות

מבשלים את הירקות במי מלח רותחים, כל ירק בנפרד למשך דקות ספורות.

מסננים למי קרח ואז מסננים שוב.

שומרים בצד.

לסלמון

מחממים מחבת פסים עם מעט מאוד שמן זית.

מניחים את הסלמון על הצד של העור.

מתבלים במלח ופלפל.

מניחים פרוסות לימון על פני הסלמון.

צולים על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות – מניחים לבישול לעלות בהדרגה מהעור כלפי מעלה.

אם יש צורך מעבירים לתנור חם – 180 מעלות להשלמת צלייה,

או הופכים לדקה קלה על הצד של הבשר ומיד הופכים שוב על העור על מנת לא לייבש את הנתחים.

השלמת המנה

מוסיפים למחבת הלוהטת את הירקות הירוקים.

זולפים מעט שמן זית מעל ומגישים מיד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר