fbpx

פילה עגל על מצע של חציל בלדי חם וחרוך ברוטב יין פורט ודבש

חומרים (ל-4 סועדים):4 נתחי פילה עגל ללא שומן, חתוכים (200 גרם כל מנה) 4 חציליםשמן זית לטיגוןמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוס עדיןחומרים לרוטב היין1/2 בקבוק יין אדום יבש5 כפות דבש תמרים3 ענפי טרגון3 שיני שום1/4 כוס שמן סומסוםמלח פלפלאופן ההכנה:על אש גלויה שורפים את החציל עד שהוא רך.מקלפים ומנסים לשמור על ליבתו בשלמותה, רק מסננים מהנוזלים.ממליחים ומפלפלים.על מחבת פסים מחממים את שמן הזית. את פילה העגל מגלגלים במלח ים ופלפל שחור.צורבים כ- 25 שניות מכל צד.הכנת הרוטב:את כלל המרכיבים מניחים בתוך סיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהכמות מצטמצמת בשני שליש.טיפ: ניתן לשמור את רוטב היין במקרר ולחממו שוב לפי הכמות הרצויה.בניית המנה: על צלחת גדולה מניחים במרכזה את ליבת החציל.עליה מניחים מניפה מפילה העגל.מזליפים מרוטב היין מסביב ועל המנה עצמה.מעטרים ברצועות בצל ירוק ורצועות סלק.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים (ל-4 סועדים):
4 נתחי פילה עגל ללא שומן, חתוכים (200 גרם כל מנה)
4 חצילים
שמן זית לטיגון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס עדין
חומרים לרוטב היין
1/2 בקבוק יין אדום יבש
5 כפות דבש תמרים
3 ענפי טרגון
3 שיני שום
1/4 כוס שמן סומסום
מלח פלפל

אופן ההכנה:
על אש גלויה שורפים את החציל עד שהוא רך.
מקלפים ומנסים לשמור על ליבתו בשלמותה, רק מסננים מהנוזלים.
ממליחים ומפלפלים.
על מחבת פסים מחממים את שמן הזית.
את פילה העגל מגלגלים במלח ים ופלפל שחור.
צורבים כ- 25 שניות מכל צד.

הכנת הרוטב:
את כלל המרכיבים מניחים בתוך סיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהכמות מצטמצמת בשני שליש.
טיפ: ניתן לשמור את רוטב היין במקרר ולחממו שוב לפי הכמות הרצויה.

בניית המנה:
על צלחת גדולה מניחים במרכזה את ליבת החציל.
עליה מניחים מניפה מפילה העגל.
מזליפים מרוטב היין מסביב ועל המנה עצמה.
מעטרים ברצועות בצל ירוק ורצועות סלק.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר