רכיבים
1 בטטה בינונית (בערך 3 כוסות בטטה חתוכה לקוביות)
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1/3 כוס עגבניות מרוסקות (אני ממליצה על המוצר של mutti בזכוכית)
1/2 כוס גבינת תום עיזים או מוצרלה מגורדת
1/3 כוס זרעי צ׳ייה מושרים בכוס מים
1 כף שקדייה – 100% שקדים
13 אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה
1 עגבנייה קטנה
1 גבעול בצל ירוק
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
הרתיחו מים בסיר.
הכניסו את הבטטה למשך 7 דקות.
הכניסו למעבד מזון את הכוסמין, מלח, קשיו, שקדיה, צ׳ייה והביצה.
ערבבו במספר פולסים.
חממו תנור ל- 180 מעלות על תוכנית אפייה.
סננו את הבטטה ממים.
חתכו חתיכה קטנה ממנה והניחו בצד – תשמש אותנו בהמשך לציפוי הפיצה.
הכניסו את הבטטה הנותרת למעבד מזון.
ערבבו כ- 30 שניות עד קבלת עיסת בצק.
אפייה
הניחו נייר אפייה על תבנית פיצה בקוטר 28 ס״מ.
בעזרת מרית צרו שכבה דקה ככל הניתן של תחתית הפיצה –
אם התערובת נדבקת מעט תוכלו להיעזר במעט מים על מנת לשטח אותה בקלות במגש.
לאלו מכם ללא מגש פיצה – השתמשו במגש שטוח לתנור והכינו באותו אופן.
הכניסו לתנור למשך 5 דקות.
הכנת הפיצה
פרסו פרוסות דקות מהעגבנייה.
חתכו את הבצל לטבעות באורך 2 ס״מ.
הוציאו את התחתית מהתנור.
מזגו את העגבניות המרוסקות,
פזרו את הפלפל הלבן, פרוסות העגבנייה, הבצל, גבינת תום ורצועות דקות מהבטטה שהנחנו בצד.
הכניסו לתנור למשך 15 דקות.