פיצה בטטה וקשיו – אוכל מהיר בריא

מתכון צמחוני של מורן שטרום - נטורופתית מוסמכת ומפתחת שיטת 90% 10 לשינוי DNA תזונתי שמציגה מתכונים טעימים ויצירתיים

פזרו את הפלפל הלבן, פרוסות העגבנייה, הבצל, גבינת תום ורצועות דקות מהבטטה שהנחנו בצד. הכניסו לתנור למשך 15 דקות. צילום מורן שטרום

רכיבים

1 בטטה בינונית (בערך 3 כוסות בטטה חתוכה לקוביות)

3/4 כוס קמח כוסמין מלא

1/3 כוס עגבניות מרוסקות (אני ממליצה על המוצר של mutti בזכוכית)

1/2 כוס גבינת תום עיזים או מוצרלה מגורדת

1/3 כוס זרעי צ׳ייה מושרים בכוס מים

1 כף שקדייה – 100% שקדים

13 אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)

1 כפית שטוחה מלח הימלאיה

1 עגבנייה קטנה

1 גבעול בצל ירוק

קורט פלפל לבן

צילום מורן שטרום

אופן ההכנה

הרתיחו מים בסיר.

הכניסו את הבטטה למשך 7 דקות.

הכניסו למעבד מזון את הכוסמין, מלח, קשיו, שקדיה, צ׳ייה והביצה.

ערבבו במספר פולסים.

חממו תנור ל- 180 מעלות על תוכנית אפייה.

סננו את הבטטה ממים.

חתכו חתיכה קטנה ממנה והניחו בצד – תשמש אותנו בהמשך לציפוי הפיצה.

הכניסו את הבטטה הנותרת למעבד מזון.

ערבבו כ- 30 שניות עד קבלת עיסת בצק.

אפייה

הניחו נייר אפייה על תבנית פיצה בקוטר 28 ס״מ.

בעזרת מרית צרו שכבה דקה ככל הניתן של תחתית הפיצה –

אם התערובת נדבקת מעט תוכלו להיעזר במעט מים על מנת לשטח אותה בקלות במגש.

לאלו מכם ללא מגש פיצה – השתמשו במגש שטוח לתנור והכינו באותו אופן.

הכניסו לתנור למשך 5 דקות.

הכנת הפיצה

פרסו פרוסות דקות מהעגבנייה.

חתכו את הבצל לטבעות באורך 2 ס״מ.

הוציאו את התחתית מהתנור.

מזגו את העגבניות המרוסקות,

פזרו את הפלפל הלבן, פרוסות העגבנייה, הבצל, גבינת תום ורצועות דקות מהבטטה שהנחנו בצד.

הכניסו לתנור למשך 15 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה