"פיש קייקס" עם קארי אדום – Tod Mun Pla

מתכון ל- 4 מנות:משחה:3 כפות משחת קארי אדום (קנוי) חומרים לפיש קייקס:300 גר' בשר דג לבן טחון1 יח' ביצה2 כפות רוטב דגים1 כף עלי קפיר חתוכים ז'וליין1 כף סוכר דקלים1 כוס שעועית תאילנדית פרוסה דקשמן עמוק לטיגוןעלי בזיליקום מטוגנים להגשהחומרים לסלסת מלפפונים:1/2 כוס חומץ סינטטי1/2 כוס סוכר1/2 כוס מים1 כפית מלח1 יח' מלפפון, חתוך לארבע לאורכו ופרוס דק4 יח' שאלוט פרוס דק2 יח' צ'ילי תאילנדי ירוק, קצוץאופן ההכנה:מעבדים את בשר הדג, משחת הקארי והביצה במעבד מזון עד קבלת "כדור". בכדי לקבל את המרקם האוורירי הרצוי, יש לוודא כי כל החומרים קרים.מתבלים בסוכר דקלים ורוטב דגים תוך עבודת המעבד. כאשר התערובת הופכת דביקה, מעבירים לקערת נירוסטה ומוסיפים את עלי הקפיר והשעועית הקצוצה ומערבבים היטב. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות קטנות מן התערובת ומטגנים בשמן עמוק בחום בינוני. הקציצות מוכנות כשהן תופחות ומשחימות. מעבירים לנייר סופג.מגישים עם עלי בזיליקום מטוגנים וסלסת המלפפונים.אופן הכנת סלסת מלפפונים:מחממים את המים, החומץ, הסוכר והמלח בעדינות, עד המסה מלאה, ומסירים מן האש. מצננים ומוסיפים את יתר המרכיבים. מגישים בצלוחית לצד הקציצות.

מתכון ל- 4 מנות:

משחה:
3 כפות משחת קארי אדום (קנוי)

חומרים לפיש קייקס:
300 גר' בשר דג לבן טחון
1 יח' ביצה
2 כפות רוטב דגים
1 כף עלי קפיר חתוכים ז'וליין
1 כף סוכר דקלים
1 כוס שעועית תאילנדית פרוסה דק
שמן עמוק לטיגון
עלי בזיליקום מטוגנים להגשה

חומרים לסלסת מלפפונים:
1/2 כוס חומץ סינטטי
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
1 יח' מלפפון, חתוך לארבע לאורכו ופרוס דק
4 יח' שאלוט פרוס דק
2 יח' צ'ילי תאילנדי ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:
מעבדים את בשר הדג, משחת הקארי והביצה במעבד מזון עד קבלת "כדור".
בכדי לקבל את המרקם האוורירי הרצוי, יש לוודא כי כל החומרים קרים.
מתבלים בסוכר דקלים ורוטב דגים תוך עבודת המעבד.
כאשר התערובת הופכת דביקה, מעבירים לקערת נירוסטה ומוסיפים את עלי הקפיר והשעועית הקצוצה ומערבבים היטב.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות קטנות מן התערובת ומטגנים בשמן עמוק בחום בינוני. הקציצות מוכנות כשהן תופחות ומשחימות.
מעבירים לנייר סופג.
מגישים עם עלי בזיליקום מטוגנים וסלסת המלפפונים.

אופן הכנת סלסת מלפפונים:
מחממים את המים, החומץ, הסוכר והמלח בעדינות, עד המסה מלאה, ומסירים מן האש. מצננים ומוסיפים את יתר המרכיבים.
מגישים בצלוחית לצד הקציצות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר