פלאן

 

מירי ארינוביץ' עובדת במחלבה בבקרת איכות. עלתה מצ'ילה. מכינה קינוח מחלב אפוי המופיע ברוב מטבחי דרום אמריקה, ועלה איתה ליטבתה.

חומרים לפלאן:
1 ליטר חלב טבעי יטבתה
1 כוס סוכר
6 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל

לקרמל:
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות).
שמים בבלנדר את כל החומרים לפלאן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
במחבת, מעל אש בינונית, מחממים את הסוכר עד שנמס ומקבל גוון שזוף.
משגיחים היטב שלא יישרף ,כי אז הוא הופך למר ובלתי נסבל.
יוצקים את הקרמל לתבנית עגולה עם חור, בקוטר של כ-22 ס"מ או לתבניות אישיות.
מטים את התבנית לאט לכל הכיוונים, כך שהקרמל יתפזר ויכסה את תחתית הכלי.
עכשיו יוצקים לתוכו את תערובת החלב.
ממלאים תבנית גדולה במים, עד למחצית גובהה. מניחים בפנים את הכלי/ים עם תערובת החלב.
אופים כשעה עד שתתייצב התערובת.
מצננים ושומרים 24 שעות במקרר.

הגשה:
הופכים את פלאן על צלחת הגשה גדולה, בעלת דפנות היכולות להכיל גם את הרוטב שנוצר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה