פלאנצ'ה שרימפס עם חביתיות תירס ושעועית ירוקה בויניגרט צ'ילי מוריטה

 

מצרכים ל- 4 סועדים
16 חביתיות
16 יחידות שרימפס נקיים משריונם ועשויים על הפלנצ'ה או מחבת ברזל
סלסת אבוקדו
ויניגרט צ'ילי מוריטה
מיקרו כוסברה + שמן צ'ילי ירוק

הכנה
לערום גבעת סלסת אבוקדו על כל חביתייה-להניח שרימפס על כל גבעה

להתיז מויניגרט צ'ילי המוריטה והשמן הירוק-ולקשט במיקרו כוסברה

חביתיות
1 כוס קמח תירס דק
חצי כפית אבקת אפיה
1 כוס ריויון
2 ביצים
1 כוס גרעיני תירס טרי
1 כוס שעועית ירוקה פרוסה דק
2 בצלים ירוקים קצוצים

לערבב את כל החומרים יחד למעט מחצית מכמות התירס והשעועית הירוקה
ולבלנדר למחית חלקה להוסיף את גרגרי התירס והשעועית הירוקה ולערבב היטיב
לפזר את הבלילה על משטח טיגון משומן וחם בכמויות שוות ליצירת חביתיות עגולות

ויניגרט צ'ילי מוריטה
חצי כוס שמן גרעיני ענבים/אבוקדו
10 יחידות צ'ילי מוריטה קלויות ומושרות במים
1 כפית טבסקו צ'יפוטלי
1/5 כוס חומץ מאלט או חרז
מלח לפי הטעם

סלסת אבוקדו
2 יחידות אבוקדו בשל, ללא קליפה חתוך לקוביות
1 עגבניה מגוררת
1 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות
1 שן שום קצוצה
1 כפית גבעולי כוסברה קצוצים דק
1 צ'ילי אדום ללא קליפה קצוץ דק
1 כף שמן אבוקדו/תירס
מלח לפי הטעם

לערבב היטב ולתקן טעמים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה