פסטה ברוטב ארטישוק

נטלי וידל מציעה מתכון קל מאוד, בו יש רק שלושה רכיבים ומצריך מעט מאוד התעסקות. שימו לב: זה רוטב מאוד ארטישוקי

לפני ההגשה אפשר לפזר קוביות קטנות של עגבנייה שקולפה או שמיניות של עגבניות שרי תמר
לפני ההגשה אפשר לפזר קוביות קטנות של עגבנייה שקולפה או שמיניות של עגבניות שרי תמר. צילום נטלי וידל

חומרים ואופן ההכנה

1.5 צנצנות של רבעי ארטישוק בגריל, מהסוג שמכיל גם עשבי תיבול. אפשר למצוא בסניפי טיב טעם ובכל מעדנייה איטלקית.

את הארטישוקים שבצנצנת הראשונה (השלמה) חותכים לפרוסות דקות יותר.

את הארטישוקים שבצנצנת השנייה (החצי) מרסקים למחית במעבד מזון/סטיק בלנדר.

מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית עם מעט מהשמן של הארטישוק.

כשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים קלות. מוסיפים 3 מכלי שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את מחית הארטישוק וממליחים לפי הצורך.

מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מוסיפים מעט גבינת פרמזן מגורדת דק ומערבבים היטב.

כמות זאת של הרוטב מספיקה לפחות לחבילה של פסטה, אפילו קצת יותר.

מומלץ להשתמש בפסטה ארוכה שטוחה (לינגוויני/פטוצ׳יני).

לפני ההגשה, אפשר לפזר קוביות קטנות של עגבנייה שקולפה (רק החלק הקשה) או שמיניות של עגבניות שרי תמר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה