פסטה ברוטב שמנת, גבינה כחולה וענבים

 

גבינה כחולה (רוקפור וגורגונזולה למשל) וענבים הם שילוב קלאסי ומוכר. במתכון זה מצטרפים השניים לפסטה ברוטב שמנת. שילוב מענג ומנצח.

חומרים ל- 4-6 מנות:
250 ג' פסטה פנה
1 כף חמאה
1 שן שום מגוררת
1 כוס שמנת מתקה
3/4 כוס ענבים ירוקים/ אדומים ו/או שחורים, חצויים
1/2 כוס גבינה כחולה(רוקפור/ גורגונזולה או אחרת), מפוררת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל

אופן ההכנה:
בשלו את הפסטה בהתאם להוראות היצרן בהרבה מים רותחים, עד שהיא כמעט מוכנה ("אל-דנטה").
סננו ושימרו בצד.
המיסו את החמאה בסיר גדול שטוח או במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את השום והזהיבו קלות (היזהרו לא לחרוך את השום), כדקה.
הוסיפו את השמנת והביאו לרתיחה.
בשלו עד להתעבות השמנת כ-4-5 דקות.
הוסיפו את הפסטה, הענבים והגבינה,
ערבבו היטב.
תבלו במלח ופלפל.
הגישו חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה