רכיבים:
1 חבילה ספגטי ללא גלוטן "ברילה"
1 צנצנת קטנה רוטב פסטו קנוי (או מוכן לפי מתכון בהמשך)
1/2 שקית אפונה עדינה קפואה
1 שמנת סויה 5% "אלפרו"
מלח ופלפל
אופציה לקישוט: גילוחי פרמזן
חומרים לפסטו:
צרור בזיליקום
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום קלופות
חופן צנוברים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הספגטי ללא גלוטן לפי הוראות היצרן.
מניחים את האפונה בקערה קטנה, יוצקים מים רותחים לכדי כיסוי, ממתינים דקה ומסננים.
אם מעדיפים פסטו ביתי:
שוטפים ומנערים את עלי הבזיליקום. מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת ממרח אחיד.
במחבת רחבה שתכיל את כל הספגטי מחממים שמנת "אלפרו" ומוסיפים את הפסטו, ומערבבים.
מוסיפים את האפונה ואת הספגטי.
מתקנים תיבול ומבשלים יחד כדקה.
מגישים מיד – עם או בלי פרמזן.