פסטה ספגטי מקמח מלא בריקוטה וכרישה

חומרים ל- 4 מנותחבילה ספגטי מקמח מלא "לה מוליזנה" – 500 גרםחצי כוס שמן זית מזן עדיןבצל לבן פרוס בעובי בינוני2 גבעולי כרישה בינוניים פרוסים לטבעות בינוניותמספר גבעולי בצל ירוק קצוץ גס4-5 שיני שום פרוסות לשבבים250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (מיכל אחד)150 גרם גבינת ריקוטה רכה50 גרם צנוברים קלויים לקישוטמלח, פלפל לבן, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקטהוראות הכנהמחממים במחבת את שמן הזית מטגנים קלות את הבצל עד שהופך שקוףמוסיפים את הכרישה ומטגנים עד שמשחימה קלותמוסיפים את הבצל הירוק ל 2-3 דקות נוספות ואת השוםלתערובת הבצלים והשום, מוסיפים את השמנת ומערבבים ליצירת רוטב סמיךמוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקטהגשהמבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לדרגת"אל דנטה" (כ-9 דקות) כשהפסטה מוכנה מסננים, מניחים בקערת הגשה עמוקה יוצקים מעל את הרוטב מניחים מנות בצלחות, גורסים מעט פלפל שחור, מקשטים בצנובר ומגישים

חומרים ל- 4 מנות
חבילה ספגטי מקמח מלא "לה מוליזנה" – 500 גרם
חצי כוס שמן זית מזן עדין
בצל לבן פרוס בעובי בינוני
2 גבעולי כרישה בינוניים פרוסים לטבעות בינוניות
מספר גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
4-5 שיני שום פרוסות לשבבים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (מיכל אחד)
150 גרם גבינת ריקוטה רכה
50 גרם צנוברים קלויים לקישוט
מלח, פלפל לבן, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

הוראות הכנה
מחממים במחבת את שמן הזית

מטגנים קלות את הבצל עד שהופך שקוף

מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד שמשחימה קלות

מוסיפים את הבצל הירוק ל 2-3 דקות נוספות ואת השום

לתערובת הבצלים והשום, מוסיפים את השמנת ומערבבים ליצירת רוטב סמיך

מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים

מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט

הגשה
מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לדרגת"אל דנטה" (כ-9 דקות) כשהפסטה מוכנה מסננים, מניחים בקערת הגשה עמוקה יוצקים מעל את הרוטב מניחים מנות בצלחות, גורסים מעט פלפל שחור, מקשטים בצנובר ומגישים


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר