חומרים ל- 4 מנות
חבילה ספגטי מקמח מלא "לה מוליזנה" – 500 גרם
חצי כוס שמן זית מזן עדין
בצל לבן פרוס בעובי בינוני
2 גבעולי כרישה בינוניים פרוסים לטבעות בינוניות
מספר גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
4-5 שיני שום פרוסות לשבבים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול (מיכל אחד)
150 גרם גבינת ריקוטה רכה
50 גרם צנוברים קלויים לקישוט
מלח, פלפל לבן, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
הוראות הכנה
מחממים במחבת את שמן הזית
מטגנים קלות את הבצל עד שהופך שקוף
מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד שמשחימה קלות
מוסיפים את הבצל הירוק ל 2-3 דקות נוספות ואת השום
לתערובת הבצלים והשום, מוסיפים את השמנת ומערבבים ליצירת רוטב סמיך
מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים
מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
הגשה
מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לדרגת"אל דנטה" (כ-9 דקות) כשהפסטה מוכנה מסננים, מניחים בקערת הגשה עמוקה יוצקים מעל את הרוטב מניחים מנות בצלחות, גורסים מעט פלפל שחור, מקשטים בצנובר ומגישים