פסטה סתווית וצבעונית

מתכון של השפית מאיה דרין עבור פסטה ברילה לרגל עונת הסתיו. קל, מהיר ונוח להכנה, ויכול לשמש גם לארוחה חגיגית עם רטטוי, זיתי תסוס, פתיתי פטה ופירורי לחם קלויים

מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום, ומגישים
מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום, ומגישים. צילום רונן מנגן

 

חומרים ל-4 מנות

1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן

1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח’ זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח’ פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח’ פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד

6 שיני שום כתוש

8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות

1/2 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט

3/4 כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה

2 שיני שום כתושות

שמן זית לפי הצורך

להגשה

4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת

חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים

אופן ההכנה

מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת.

מקפיצים את הירקות לרטטוי לפי הסדר במחבת: תחילה הבצל, אחר כך מוסיפים למחבת את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.

מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.

בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל.

קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.

מוסיפים לרטטוי זיתים, ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.

מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום, ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה