חומרים:
500 גרם פסטה פנה
לרוטב:
3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
שמן לטיגון עמוק
3 כפות של עגניות מיובשות
200 גרם זיתים קלמטה מגולענים וחצויים
6 שיני שום כתושות
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס עלי בזיליקום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
150 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת גס
150 גרם גבינת פטה פיראוס
אופן ההכנה:
זורים על החצילים מלח ומשהים בצד לשעתיים. שוטפים, מנקזים את המים ומייבשים היטב.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
מטגנים את החצילים עד שיזהיבו.
מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
שמים במחבת את כל החומרים, מערבבים ומטגנים 3 דקות.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומקררים.
יוצקים מעל את הרוטב החם.