פשטידת ספגטי בצורת עוגה עם גבינות ופרחי ברוקולי

השילוב של פסטה וגבינות מנצח תמיד. מותג ברילה מציע מתכון המהווה ארוחת ערב חגיגית או מנת אירוח לכל אירוע. ההכנה בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה ומכסים בספגטי שנותר. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה. צילום אסף אמברם
מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה ומכסים בספגטי שנותר. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה. צילום אסף אמברם

מצרכים

1 ראש ברוקולי

1 חבילה ספגטי מספר 5 כמו של ברילה
150 גרם גבינה בולגרית או פטה עיזים רכה
250 גרם (מכל) גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
125 גרם (1/2 קופסה) קוטג'
150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
4 ביצים
מלח ופלפל שחור

צילום אסף אמברם
צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

חותכים את הברוקולי לפרחים שווים בגודלם, קצת יותר קטנים מרוחב התבנית.

מבשלים בסיר עם מים רותחים במשך 10 דקות ומסננים.

הברוקולי לא מוכן עד הסוף וזה בסדר.

מבשלים את הספגטי בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.

בקערה גדולה שמים גבינה בולגרית, ריקוטה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה.

מערבבים היטב.

מוסיפים את הספגטי ומערבבים.

משמנים תבנית קפיצית בחמאה ומניחים  מתערובת הספגטי והגבינה עד 1/3 גובה.

מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה ומכסים בספגטי שנותר.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד שהפשטידה זהובה.

הופכים, מצננים לגמרי, ורק אז חותכים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה