צלי בקר באגסים ושורש פטרוזיליה

 

חומרים ל-8-6 מנות:
1 ק”ג בשר לצלי (צ’אק, שייטל, אווזית) חתוך לקוביות גדולות
שמן זית
פלפל שחור גרוס
10 בצלי פנינה שלמים קלופים
2 ראשי שום שלמים חתוכים לאורכם
1 סרט קליפת לימון
1 צרור תימין
2 כוסות יין לבן
6 אגסים חתוכים לרבעים או חצאים, עם הקליפה
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורכם
1 עלה דפנה
מלח

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח לחום בינוני-גבוה.
מפלפלים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר כ-5 דקות מכל צד, עד שמשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את הנתחים לצלחת.
מטגנים בצלי פנינה, שום, קליפת לימון ותימין באותו סיר כ-5 דקות.
מוסיפים יין לבן ומגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ.
נותנים ליין להצטמצם כ-5 דקות.
מחזירים את הבשר ואת מיצי הבשר שנותרו בצלחת לסיר.
מוסיפים אגסים, שורשי פטרוזיליה, עלה דפנה ו-2 כוסות מים עד לגובה שלושה רבעים מתכולת הסיר, ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים, עד להתרככות הבשר.
כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.
מוסיפים מלח ומגישים.

כתוספת ליד:
בטטות או ארטישוק ירושלמי ילכו מצוין, וגם קוסקוס ישתה את הרוטב בשמחה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה