חומרים:
1 ק"ג בשר סינטה
2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
200 ג' פטריות שמפניון שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול כרישה חתוך לטבעות עבות
5 שיני שום
2 כפות קמח
1 ליטר נשר מאלט
2 כפות טימין טרי
2 כפות פלפל גרוס
1 כף מלח גס
100 ג' מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
את הנתח מסדרים בתבנית אפייה.
יוצקים את המחמאה מעל,
מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, טימין ושיני שום.
מחממים תנור ל- 220 מעלות וצולים את הנתח כ- 10 דקות
בנפרד מטגנים במחבת עם מעט מחמאה את הבצלים עד הברקה.
מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים נשר מאלט ומבשלים כ- 30 דקות,
מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות.
יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ- 10 דקות.
.
הגשה:
מוציאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות.
מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל.
מתאים להגשה עם פירה תפו"א.