צלי בקר עם ענבים וכוסברה

לצלי זה ארומה וטעם של בשר מבושל ביין, אבל למעשה זהו מתכון נטול אלכוהול, התוצאה ארומטית והבשר ממש נמס בפה

לצלי זה ארומה וטעם של בשר מבושל ביין, אבל למעשה זהו מתכון נטול אלכוהול, התוצאה ארומטית והבשר ממש נמס בפה.

חומרים:
2 ק"ג בשר בקר לצלי
1 כף שמן צמחי
2-3 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1/2 1 כוסות ענבים אדומים או שחורים
3 כפות קמח
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 כוסות ציר בקר מאיכות טובה
1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
1/2 כפית פלפל (או יותר לפי הטעם)
ענף טימין
1 עלה דפנה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.
מחממים את השמן במחבת כבדה ועמוקה (כזו שניתן גם להכניס לתנור, או סיר מתאים).
משחימים היטב את נתח הבשר מכל צדיו, בסבלנות, 4-6 דקות לכל צד.
מעבירים את נתח הבשר לצלחת בצד.
אם השאריות על המחבת נראות שרופות מדי, שוטפים אותה ומוסיפים מעט שמן, אם לא – ממשיכים לבשל במחבת.
מזהיבים את הבצל והשום,
מוסיפים את הענבים, הקמח והכוסברה.
מחזירים את הנתח למחבת מוסיפים את הציר, התבלינים ועשבי התיבול,
מביאים לרתיחה,
מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים או עד שהבשר רך מאד.
הוציאו את הצלי מהמחבת ופרסו אותו,
צמצמו את הרוטב כ-5 דקות מעל להבה בינונית עד שיסמיך.
הוסיפו מלח ופלפל במידת הצורך.
קשטו בפטרוזיליה והגישו עם הרוטב בצד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר