חומרים
1 ק"ג בשר בקר -כתף
4 כפות ריבת פירות (מכל סוג שהוא)
כוס פירות יבשים (לא חובה)
מעט שמן זית
מעט סויה
2 כפות חרדל
כורכום
כמון
פלפל שחור גרוס
6 גבעולי טימין (קורנית) טריים
שני שליש כוס יין אדום
4 ראשי שום שלמים
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים קלות
5 תפוחי אדמה קלופים חצויים לאורכם
אופן הכנה
לתוך קדירה מכניסים את כל החומרים והתבלינים ומערבבים.
מכניסים את הבצל המטוגן. ממקמים את גוש הבשר במרכז הקדירה ומסביבו את תפוחי האדמה ומרטיבים אותם ברוטב שנוצר.
חותכים את ה"זקן" של השורש מראשי השום ומכניסים אותם שלמים לקדירה.
מכניסים לתנור מחומם מראש על חום בינוני לשעתיים ולאחר מכן על חום נמוך לעוד 4-5 שעות (אפשר גם יותר)
