fbpx

צלעות טלה צלויות על תבשיל מרוקאי של זיתים ואריסה וסלט חי של ריג'לה

ריג'לה הוא עשב בר בשרני וחמצמץ. הוא נמצא עכשיו בשווקים, וגדל פרא כמעט בכל גינה. אפשר להחליפו ברוקט או כל עשב אחר טרי שתמצאו
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

ריג'לה הוא עשב בר בשרני וחמצמץ. הוא נמצא עכשיו בשווקים, וגדל פרא כמעט בכל גינה. אפשר להחליפו ברוקט או כל עשב אחר טרי שתמצאו.

חומרים ל-6 מנות:
6 (או יותר) צלעות טלה במשקל 150 גרם לכל מנה
קילו זיתים סורים שבורים, מגולענים בקפידה
4 כפות אריסה, רצוי מתוצרת עצמית
2 כפות רסק עגבניות
2 צרורות כוסברה קצוצה גס מאוד
2 כוסות ציר עוף
10 שיני שום שלמות
מעט כמון טחון
צרור ריג'לה, מופרדת ונקיה, מושרת במים קרים ומסוננת
1 בצל סגול פרוס דק מאוד
גרגרים מרימון אחד
שני מלפפונים קטנים, פרוסים לרצועות דקיקות ומושרים במי קרח
מלח ים
מיץ לימון
שמן זית

אופן ההכנה:
להכנת תבשיל הזיתים:
חולטים את זיתים בסיר גדול של מים רותחים ולא מומלחים למשך שתי דקות, ומוציאים אותם למים קרים.
מחליפים את המים בסיר וחוזרים על התהליך פעם נוספת.
בסיר בעל תחתית עבה מניחים את הזיתים עם מעט שמן זית, אריסה, רסק עגבניות, שיני השום השלמות ומעט כמון.
מציתים להבה בינונית מתחת לסיר ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהשום והכמון משחררים ארומה.
מכסים בציר עוף ומוסיפים את הכוסברה הטריה ומנמיכים את האש ללהבה חלשה מאוד.
מכסים ומבשלים לאט לאט לפחות שעתיים.
סמוך לזמן ההגשה צולים את צלעות הטלה – רצוי על גריל פחמים. ברגע האחרון מכינים את הסלט:
בקערה מערבבים בידיים ריג'לה, בצל סגול, מלפפונים וגרגרי רימון עם מלח מיץ לימון ושמן זית.
מגישים את הצלעות כשהן מונחות על תבשיל הזיתים ולידן הסלט החי.

מתכון קיץ מתוך ארוחת שף שנערכה במסגרת פסטיבל גורמה ויין במצפה הימים, לציון ראשית עונת בציר ענבי היין 2010.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר