קבבוני דלעת טבעוניים על מקלות קינמון

מתכון של חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית בשיתוף עם היועצת הקולינרית מיקה פודארט – מיקה תוספת של טעם בחיים, למי שמחפשים תחליף טבעוני לקונספט קבבוני בשר המוכר

מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה ומשחילים אותן על מקל קינמון (לא עד הסוף). צילום הדס ניצן

מצרכים

750 גרם דלעת מגורדת גס

1 חבילת טופו קטנה מגורדת גס

½ חבילת עלי מנגולד קצוץ

½ צרור שמיר קצוץ

½ כוס גפרורי שקדים מולבנים

5 שיני שום מגורד

1 כף סוכר חום

קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים

מלח, פלפל לבן

6 כפות קמח חומוס

מעט שמן לטיגון

צילום הדס ניצן
צילום הדס ניצן

אופן ההכנה 

קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).

מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם).

מאדים על אש גבוהה.

כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.

מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מדי.

מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.

מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה.

משחילים אותן על מקל קינמון (לא עד הסוף).

מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.

הגשה

מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה