קדירת בשר בקר ותפוחים חגיגית

 

החומרים ל-6-5 מנות
נתח בשר בקר (כתף) כ-800 גר'
2 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי
2 ראשי שום שלמים (ומנוקים מה"זקן" של השום)
5 שיני שום קלופים
חצי כוס יין אדום יבש
רבע כוס שמן זית
7 תפוחים (גרני סמית) קלופים מנוכים וחתוכים לארבע חלקים כל אחד
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
5 שזיפים מיובשים (מגולענים)
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

ההכנה
1. את הבשר המופשר חותכים בחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום.

2. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית.

3. את כל הנוזלים ןהתבלינים מערבבים בקערה או בצנצנת ומערבבים (חוץ מהרוזמרין והקינמון).

4. שמים את נתח הבשר במרכז הקדירה סביבו את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.

5. מעל הכל שופכים את הנוזלים שעורבבו.

6. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות.

7. מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.

8. אם מכינים את התבשיל לצהרי שבת- אפשר להשאיר בתנור כל הלילה (כמו צו'לנט).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה