קדירת בשר בקר ותפוחים חגיגית

החומרים ל-6-5 מנותנתח בשר בקר (כתף) כ-800 גר'2 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי2 ראשי שום שלמים (ומנוקים מה"זקן" של השום)5 שיני שום קלופיםחצי כוס יין אדום יבשרבע כוס שמן זית7 תפוחים (גרני סמית) קלופים מנוכים וחתוכים לארבע חלקים כל אחד1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס5 גבעולי סלרי, פרוסים גס5 שזיפים מיובשים (מגולענים)3 כפות דבש1 כף חרדל1 כפית קרי1 מקל קינמון3 גרגרי הל10 גרגירי פלפל אנגלימלח, פלפל שחור טחון טרי4 גבעולי רוזמרין טרייםההכנה1. את הבשר המופשר חותכים בחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום.2. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית.3. את כל הנוזלים ןהתבלינים מערבבים בקערה או בצנצנת ומערבבים (חוץ מהרוזמרין והקינמון).4. שמים את נתח הבשר במרכז הקדירה סביבו את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.5. מעל הכל שופכים את הנוזלים שעורבבו.6. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות. 7. מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.8. אם מכינים את התבשיל לצהרי שבת- אפשר להשאיר בתנור כל הלילה (כמו צו'לנט).

החומרים ל-6-5 מנות
נתח בשר בקר (כתף) כ-800 גר'
2 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי
2 ראשי שום שלמים (ומנוקים מה"זקן" של השום)
5 שיני שום קלופים
חצי כוס יין אדום יבש
רבע כוס שמן זית
7 תפוחים (גרני סמית) קלופים מנוכים וחתוכים לארבע חלקים כל אחד
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
5 שזיפים מיובשים (מגולענים)
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

ההכנה
1. את הבשר המופשר חותכים בחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום.

2. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית.

3. את כל הנוזלים ןהתבלינים מערבבים בקערה או בצנצנת ומערבבים (חוץ מהרוזמרין והקינמון).

4. שמים את נתח הבשר במרכז הקדירה סביבו את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.

5. מעל הכל שופכים את הנוזלים שעורבבו.

6. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות.

7. מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.

8. אם מכינים את התבשיל לצהרי שבת- אפשר להשאיר בתנור כל הלילה (כמו צו'לנט).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר