fbpx

קדרת כבש

מצרכים ל-4 סועדים2 ק"ג צוואר טלה מנוקה משומן. (רצוי להשאיר קצת שומן להשבחת הטעם).שומן כבש חתוך לקוביות קטנות. (מהשאריות שנוקו).1ק"ג גבעולי סלרי חתוכים 10 ס"מ אורך.1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומאודים.ציר עוף.פילפל שחור גרוס.מלח.מיץ מ-3-4 לימונים.3 כפות שמן זית5-6 גיבעול רוזמריןאופן ההכנהבסיר גדול על להבה חזקה מכניסים 3 כפות שמן זית ומטגנים את שומן הכבש עד השחמתו. מוציאים מהסיר לקערה קטנה. מטגנים את הטלה מכל הכיוונים עד סגירת הבשר (באותו הסיר), ומסננים.שופכים את השמן מהסיר. מוסיפים כוס מים מחזירים לאש ומגרדים היטב עם כף עץ את תחתית הסיר ומורידים מהגז.מסדרים את הטלה והסלרי בשכבות. תחילה מניחים בתחתית הסיר את גבעולי הסלרי אח"כ את בשר הטלה, מעט מציר המרק ופילפל שחור גרוס.מוסיפים מיץ לימון ומכסים במים עד אמצע שכבת הבשר האחרונה.מבשלים על להבה חזקה עד לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה שעה.כעבור שעה מוסיפים תפוחי אדמה וממשיכים בבישול עוד כ-30 דקות.מוסיפים לימון פילפל שחור ומלח לפי הטעם.כעבור 30 דקות מעבירים בעדינות את התבשיל ומעט מהנוזלים לקדרת חרס גדולה, מעטרים בגבעולי רוזמרין, אוטמים היטב את הקדרה עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-30 דקות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-4 סועדים
2 ק"ג צוואר טלה מנוקה משומן. (רצוי להשאיר קצת שומן להשבחת הטעם).
שומן כבש חתוך לקוביות קטנות. (מהשאריות שנוקו).
1ק"ג גבעולי סלרי חתוכים 10 ס"מ אורך.
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומאודים.
ציר עוף.
פילפל שחור גרוס.
מלח.
מיץ מ-3-4 לימונים.
3 כפות שמן זית
5-6 גיבעול רוזמרין

אופן ההכנה
בסיר גדול על להבה חזקה מכניסים 3 כפות שמן זית ומטגנים את שומן הכבש עד השחמתו. מוציאים מהסיר לקערה קטנה. מטגנים את הטלה מכל הכיוונים עד סגירת הבשר (באותו הסיר), ומסננים.

שופכים את השמן מהסיר. מוסיפים כוס מים מחזירים לאש ומגרדים היטב עם כף עץ את תחתית הסיר ומורידים מהגז.

מסדרים את הטלה והסלרי בשכבות. תחילה מניחים בתחתית הסיר את גבעולי הסלרי אח"כ את בשר הטלה, מעט מציר המרק ופילפל שחור גרוס.

מוסיפים מיץ לימון ומכסים במים עד אמצע שכבת הבשר האחרונה.

מבשלים על להבה חזקה עד לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה שעה.

כעבור שעה מוסיפים תפוחי אדמה וממשיכים בבישול עוד כ-30 דקות.

מוסיפים לימון פילפל שחור ומלח לפי הטעם.

כעבור 30 דקות מעבירים בעדינות את התבשיל ומעט מהנוזלים לקדרת חרס גדולה, מעטרים בגבעולי רוזמרין, אוטמים היטב את הקדרה עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-30 דקות.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר