המתכונים מתוך הספר "מרזים עם אולגה רז"
תפוח עץ חם-קר
חומרים:
4 תפוחי עץ קשים
קינמון לפי הטעם
כף דיאטיפ
גלידת וניל דלת קלוריות
קליפת תפוז
אופן ההכנה:
מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ.
מסדרים על תבנית אפייה משומנת קלות.
בוזקים קינמון ואבקת דיאטיפ.
אופים בגריל עד להשחמה עדינה.
הגשה:
מניחים כמה פרוסות תפוחים בכל צלחת אישית ועליהן כף מהגלידה.
מקשטים בקליפת תפוז מגוררת ומגישים.
פנקייק מופחת קלוריות
חומרים:
1 ביצה
1 גביע לבן 0%-1.5% שומן
3 כפות קמח תופח מלא
4-3 שקיות ממתיק מלאכותי
10 משמשים יבשים חתוכים קטן
ספריי שמן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
מרססים על מחבת רגילה/חשמלית או מחבת טפלון ספריי שמן ומחממים.
יוצקים מהבלילה למחבת.
כשמתחילות להופיע בועות, הופכים ומטגנים מהצד השני.
ד"ר אולגה רז היא ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל